Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μεξικό: Τέσσερα στελέχη της αστυνομίας δολοφονήθηκαν σε ενέδρα κακοποιών

Κοντά στη Γουαδαλαχάρα, τη μεγαλούπολη του δυτικού Μεξικού και πρωτεύουσα της Πολιτείας Χαλίσκο, τέσσερα στελέχη της αστυνομίας σκοτώθηκαν χθες πέφτοντας σε ενέδρα κακοποιών.

Εκεί, η δράση των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά εξαπλώνεται ραγδαία, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο επιθεωρητής Εδουάρδο Πλασόλα, τρίτος τη τάξει στην ιεραρχία της αστυνομίας στη Γουαδαλαχάρα, διοικητής μιας μονάδας των Ειδικών Δυνάμεων, βγήκε από το σπίτι του στο προάστιο Τονάλα με το υπηρεσιακό του όχημα, συνοδευόμενος από δύο άνδρες και μια γυναίκα, όλοι αστυνομικοί, όταν δέχθηκαν επίθεση από πολλούς ένοπλους που κινούνταν με δύο αυτοκίνητα. Κανένα από τα στελέχη της αστυνομίας δεν επιβίωσε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Πλασόλα και τα άλλα στελέχη της αστυνομίας ανταπέδωσαν τα πυρά και πιστεύεται ότι τραυμάτισαν κάποιους από τους δράστες, που διέφυγαν.

Διενεργείται έρευνα για να συλληφθούν οι δράστες αυτής της «άνανδρης επίθεσης», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ρομπέρτο Λόπες, ανώτερο στέλεχος της πολιτειακής κυβέρνησης στο Χαλίσκο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα από τα αυτοκίνητα που «πιστεύεται πως χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση».

«Ακούστηκαν πολλά πυρά. Περίπου επτά ένοπλοι επέβαιναν σε ένα λευκό φορτηγάκι κι ένα αυτοκίνητο», αφηγήθηκε ένας έμπορος που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου, αφού ζήτησε να μην κατονομαστεί διότι φοβόταν ότι θα υποστεί αντίποινα. 

Ο επιθεωρητής Πλασόλα είχε σημειώσει σημαντικές επιτυχίες στον αγώνα εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος σε πολλές συνοικίες της πόλης, τόνισε ο Ενρίκε Ιμπάρα, ο δήμαρχος της πόλης Γουαδαλαχάρα, καταδικάζοντας τους δολοφόνους του.

Tags
Back to top button