Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μεξικό: Ολόκληρη η αστυνομία του Ακαπούλκο ερευνάται για σχέσεις με τα καρτέλ

Απίστευτο κι όμως...Μεξικάνικο, υπό έρευνα βρίσκεται όλο το αστυνομικό δυναμικό του Ακαπούλκο, καθώς υπάρχουν υποψίες, ότι συμμορίες ναρκωτικών έχουν διεισδύσει στους κόλπους της αστυνομίας. 

Δύο διοικητές που κατηγορούνται για δολοφονία αναζητούνται, ενώ το σύνολο των αστυνομικών της πόλης του παραθαλάσσιου θέρετρου έχει αφοπλιστεί. Τις περιπολίες έχουν αναλάβει η πολιτειακή αστυνομία και ο στρατός. 

Το Ακαπούλκο είναι διάσημος προορισμός για πλούσιους και διάσημος, ωστόσο, η αγορά ναρκωτικών έχει μεγαλώσει, ενώ το ποσοστό δολοφονιών έχει εκτοξεφθεί. 

Η πολιτεία Γκουερέρο που βρίσκεται το Ακαπούλκο, είναι από τις πλέον βίαιες στη χώρα, καθώς εγκληματικές ομάδες ελέγχουν περιοχές, ενώ υπάρχει καλλιέργεια παπαρούνας, για να παραχθεί ηρωίνη. 

Οι ομοσπονδιακές αρχές υποστηρίζουν ότι προχώρησαν στην έρευνα «επειδή υπάρχουν υποψίες ότι εγκληματικές δυνάμεις έχουν πιθανώς διεισδύσει στην αστυνομία» και υπάρχει «πλήρης αδράνεια» στην καταπολέμηση του εγκλήματος. 

Με χαμηλές αμοιβές και ελάχιστη εκπαίδευση, η τοπική αστυνομία στο Μεξικό είναι εύκολος στόχος για τα καρτέλ ναρκωτικών. 

Το περασμένο διάστημα έχουν υπάρξει αναφορές ότι συμμορίες προσφέρουν στους αστυνομικούς χρήματα για να υπακούν στους αρχηγούς τους και απειλούν να τους σκοτώσουν εάν πράξουν διαφορετικά. 

Σε άλλες περιοχές του Μεξικού, η τοπική αστυνομία έχει καταργηθεί, εν μέσω ανησυχιών που αφορούσαν στα καρτέλ ναρκωτικών.

Tags
Back to top button