Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μεξικό: Ακόμας ένας δημοσιογράφος βρέθηκε δολοφονημένος

Ένας δημοσιογράφος που εργαζόταν για την «El Heraldo de Chiapas» δολοφονήθηκε την Παρασκευή στην Πολιτεία Τσιάπας, στο νότιο Μεξικό, γνωστοποίησε η εφημερίδα του.

Πρόκειται για τον ένατο ρεπόρτερ που δολοφονείται στο Μεξικό εντός 2018.

Ο Μάριο Γκόμες, 35 ετών, δολοφονήθηκε καθώς έβγαινε από το σπίτι του, περί τις 17:00 (τοπική ώρα· 01:00 το Σάββατο ώρα Ελλάδας) στην πόλη Γιαχαλόν, όπου εργαζόταν ως ανταποκριτής της Ελ Εράλδο.

Είχε «υποβάλει πρόσφατα καταγγελία για απειλές» κατά της ζωής του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στη σύνταξη της Ελ Εράλδο υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Ο Γκόμες εργαζόταν τα τελευταία οκτώ χρόνια στην εφημερίδα, καλύπτοντας «το ελεύθερο, το πολιτικό, τη δικαιοσύνη και τα κοινωνικά».

«Απαιτούμε να διενεργηθεί έρευνα σε βάθος για να βρεθούν οι υπεύθυνοι για αυτό το έγκλημα», τόνισαν οι συνάδελφοί του σε ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας.

Οι τοπικές δικαστικές αρχές επιβεβαίωσαν τον φόνο του ρεπόρτερ και δεσμεύθηκαν να διενεργήσουν έρευνα «για να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι για αυτό το έγκλημα».

Το Μεξικό είναι η δεύτερη πιο επικίνδυνη χώρα για την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, πίσω μόνο από τη Συρία, κατά τη μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans Frontières, RSF).

Περισσότεροι από 100 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό από το 2000. Στην πλειονότητά τους, τα εγκλήματα αυτά έμειναν ατιμώρητα.

Tags
Back to top button