Ήταν το 2006, όταν δειλά ξεκίνησε από το τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Κέρκυρα, η ιδέα της παρουσίασης των έργων των αποφοίτων του στο κοινό. Σήμερα, η παρουσίαση είναι πλέον φεστιβάλ, μετρά 11 χρόνια ζωής και ήρθε στην Αθήνα και το Μέγαρο Μουσικής, για να συνομιλήσουν οι δημιουργοί και με το αθηναϊκό κοινό.
«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα», λέει η Μαριάννα Στραπατσάκη, ιδρυτικό μέλος του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας. «Ειδικά για τους καλλιτέχνες των νέων μέσων, πρόκειται για σημαντική εμπειρία, αλλά παράλληλα τους επιτρέπει να δουν τι ανάδραση έχουν τα έργα τους, πώς ?συνομιλούν' και ?επικοινωνούν' τα έργα με το κοινό», προσθέτει, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η επέκταση του φεστιβάλ στην Αθήνα είναι μια ευκαιρία για να συνομιλήσουν οι καλλιτέχνες-φοιτητές που προέρχονται από την Κέρκυρα με αυτούς που είναι στην πρωτεύουσα.
Η κ. Στραπατσάκη δεν κρύβει ότι το όραμά της είναι να καθιερωθεί και να συνεχιστεί το φεστιβάλ για τις οπτικοακουστικές τέχνες, με όχημα το τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, που είναι το μοναδικό στη χώρα που συνδυάζει την τέχνη, την τεχνολογία και τον ήχο.
Έτσι, για δύο ημέρες, σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, το Μέγαρο Μουσικής θα αποτελέσει πεδίο καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας, μέσα από αναδρομική έκθεση, που περιλαμβάνει έργα που έχουν παρουσιαστεί μέσα στα 10 χρόνια του φεστιβάλ, αλλά και νέα έργα που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για το φετινό φεστιβάλ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ