Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μεγαλώνει ο αριθμός Ρώσων που παίρνουν σπίτια σε Μάλτα και Κύπρο για να αποκτήσουν υπηκοότητα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής οικονομικής εφημερίδας Vedomosti, η οποία επικαλείται ανακοίνωση κτηματομεσιτικής εταιρείας Knight Frank, από τις αρχές του έτους οι αγορές ακινήτων σε Κύπρο και Μάλτα από Ρώσους αυξήθηκαν κατά 45%, με τους αγοραστές να θέλουν να αποκτήσουν την υπηκοότητα των χωρών αυτών.

Η διευθύντρια του τμήματος ακινήτων εξωτερικού και ιδιωτικών επενδύσεων της εταιρείας Μαρίνα Σαλάγιεβα, δηλώνει εάν στην Κύπρο τον περασμένο χρόνο οι αγοραστές βασικά έδειχναν ενδιαφέρον να αγοράσουν κατοικίες με σκοπό να αποκτήσουν την υπηκοότητα (περίπου το 70% των αγορών), εφέτος αυξήθηκε ο αριθμός των αγορών ακινήτων επαγγελματικής στέγης, ιδιαίτερα ξενοδοχείων, ξενοδοχειακών διαμερισμάτων.

Ως επενδυτές οι Ρώσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε έργα από κοινού με ντόπιες κατασκευαστικές εταιρείες, να αγοράσουν ακίνητα που απαιτούν ανακατασκευή, καθώς τέτοιους είδους δραστηριότητες εντάσσονται στην σχετική νομοθεσία περί απόκτησης υπηκοότητας και επιπλέον είναι προσοδοφόρες, με έσοδα που αρχίσουν από το 20%.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, αυτή την στιγμή στην Μάλτα για την απόκτηση υπηκοότητας έχουν υποβληθεί περισσότερες από 1600 αιτήσεις.

Στην Κύπρο, στους πρώτους 7 μήνες του 2018 πωλήθηκαν 5.400 ακίνητα, δηλαδή κατά 25,5% περισσότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Μάλιστα οι μισοί αγοραστές ακινήτων δηλαδή οι 2.700, ήσαν ξένοι.

Tags
Back to top button