Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mega deal στα πολυκαταστήματα Attica – Ποιοι επιχειρηματίες μπαίνουν

Μεγάλοι Eλληνες επιχειρηματίες μπαίνουν στο κεφάλαιο των Αττικών Πολυκαταστημάτων (Αttica). Σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε τελικό στάδιο ένα σημαντικό deal καθώς οι Θανάσης Λασκαρίδης, Νίκος Τσάκος, Αντ. Παπαδημητρίου (Ίδρυμα Ωνάση), Γιαν. Σαραντίτης κ.ά. επενδύουν στην αλυσίδα των επιτυχημένων πολυκαταστημάτων περίπου 60 εκατ. ευρώ δημιουργώντας μια μεγάλη εμπορική δύναμη στην ελληνική αγορά.


Η συμφωνία προβλέπει και την εξαγορά από την Εθνική Τράπεζα του 25% των μετοχών της Attica, που παλαιότερα κατείχε η Folli Follie.

Ο Κ. Λαμπρόπουλος, που διοικεί σήμερα τα Attica, διατηρεί τη συμμετοχή του στην εταιρία και θα συνεχίσει να ασκεί το management. Tο deal προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι η Virtus International Partners του Λ. Παπακωνσταντίνου δημιουργεί τη νέα εταιρεία στην οποία συμμετέχουν οι παλιοί μέτοχοι (Κ. Λαμπρόπουλος, Κ. Τσουβελεκάκης και Αλ. Σγουμπόπουλος) και οι νέοι μέτοχοι, αφού συμφώνησαν στον τρόπο συμμετοχής τους, στο επιχειρηματικό πλάνο κ.λπ.

Με τη στήριξη του νέου μετοχικού σχήματος και τη σημερινή τους διοίκηση, τα Attica θα προχωρήσουν στα επόμενα επενδυτικά βήματα που είναι η επέκταση κατά 4.000 τμ του Citylink, η ενίσχυση του μίγματος προιόντων και η αξιοποίηση των ευκαιριών που θα προκύψουν από την κατασκευή malls στο έργο του Ελληνικού. Τα Attica διαθέτουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πέντε καταστήματα και πέρυσι έκαναν τζίρο 180 εκατ. και παρουσίασαν κέρδη 12 εκατ.

Tags
Back to top button