Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Με ελικόπτερο σαν το Ντε Λα Ρουά στην Αργεντινή θα «δραπέτευε» ο Μ.Μακρόν για να «γλιτώσει» από τα «κίτρινα γιλέκα»

Ελικόπτερο περίμενε τον Μ.Μακρόν για να «δραπετεύσει» όπως ο Ντε Λα Ρουά στην Αργεντινή στις ταραχές του 2001 και να γλιτώσει από τα «κίτρινα γιλέκα» σε περίπτωση που αυτά έσπαγαν τον κλοιό των 8.000 αστυνομικών που προστάτευαν το προεδρικό μέγαρο!

Ένα ελικόπτερο ήταν σε ετοιμότητα το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, για να απομακρύνει τον Μακρόν από το προεδρικό Μέγαρο, στην περίπτωση που η διαδήλωση των Κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι, έπαιρνε ανεξέλεγκτη μορφή, όπως αναφέρει το ledauphine.com.

«Αφήστε τους να έρθουν να με πάρουν». Αυτό φέρεται να είχε δηλώσει ο πρέοδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν όταν είχαν αρχίσει οι πρώτες διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων.

Οι διαδηλωτές έφτασαν το Σάββατο μέχρι τον προαύλιο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου των Παρισίων. Όμως οι άντρες ασφαλείας του Μακρόν, αποφάσισαν να μην τον αφήσουν να πραγματοποιήσει την.. απειλή του, να τους αφήσει να τον πάρουν, και είχαν σε ετοιμότητα ελικόπτερο της γαλλικής Αεροπορίας προκειμένου να τον μεταφέρει σε ασφαλές σημείο.

Δεν χρειάστηκε, βέβαια, να το χρησιμοποιήσει ο Πρόεδρος Μακρόν, αφού οι 8.000 αστυνομικοί δημιούργησαν κλοιό ασφαλείας γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Το 2002 όταν ξεσηκώθηκε ο κόσμος στην Αργεντινή ο τότε Αργεντίνος πρόεδρος Φερνάντο Ντε Λα Ρουά το «έσκασε» κυριολεκτικά με ελικόπτερο καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις αδυνατούσαν να τον προστατέψουν.

Tags
Back to top button