Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Με διάταγμα οι ΕΔ της Αργεντινής εξουσιοδοτήθηκαν να παρεμβαίνουν στην πολιτική σκήνη όποτε το θεωρούν απαραίτητο

Για πρώτη φορά μετά το 1983  και μετά από μία περιπέτεια πολλών χρόνων με το ΔΝΤ που δεν φαίνεται να τελείωσε, οι ένοπλες δυνάμεις της Αργεντινής εξουσιοδοτήθηκαν να επεμβαίνουν ξανά στην πολιτική ζωή της χώρας εάν θεωρείται πως είναι απαραίτητο για να αντιμετωπίζονται απειλές για την εσωτερική ασφάλεια με κυβερνητικό διάταγμα που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη.
Το μέτρο θα εμπλέξει τις ένοπλες δυνάμεις της Αργεντινής στην αντιμετώπιση «των παγκόσμιων απειλών του 21ου αιώνα», αποφάσισε η κυβέρνηση του Μαουρίσιο Μάκρι και θα επιτρέψει στον Στρατό να συμμετέχει σε επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της διακίνησης ναρκωτικών.
Στον στρατό θα ανατεθεί επίσης η φύλαξη εγκαταστάσεων στρατηγικής σημασίας, όπως πυρηνικών ηλεκτροπαραγωγικών εργοστασίων, αλλά και να εγγυάται την ασφάλεια των συνόρων της χώρας.
Η μεταρρύθμιση που προώθησε η κυβέρνηση Μάκρι όμως προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και επικρίσεις στην Αργεντινή, όπου 30.000 άνθρωποι «εξαφανίστηκαν»
Μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας, ο ρόλος του Στρατού της Αργεντινής είχε αποφασιστεί να περιοριστεί στην υπεράσπιση της χώρας στην περίπτωση που δεχόταν επίθεση από ξένο κράτος.Τώρα αναγκάζονται να αλλάξουν πολιτική: Το ΔΝΤ είναι πάλι προ των πυλών της χώρας που κατέστρεψε το 1999 και η κοινωνική αναταραχή, όλο και διογκώνεται σε μία υπέροχη χώρα με πολλές πλουτοπαραγωγικές πηγές, μέλος των G20, αλλά με προβληματικές πολιτικές ηγεσίες.

Tags
Back to top button