Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Με αυτόν τον τρόπο ανεφοδιάζονται τα πολεμικά πλοία στην θάλασσα!

Τα πολεμικά σκάφη που εκτελούν αποστολές μεγάλης εμβέλειας, πολύ συχνά χρειάζονται ανεφοδιασμό κατά την διάρκεια των αποστολών τους. Εάν δεν υπάρχει κοντινό σημείο ανεφοδιασμού, στέλνεται ειδικό πλοίο που γεμίζει το ντεπόζιτο του πλοίο με καύσιμο. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται γενικά πετρέλευση και γίνεται και σε εμπορικά πλοία. Αλλά, πως ακριβώς γίνεται; 

Αρχικά να αναφέρουμε ότι έχουν υπάρξει κάποιες διαφορετικές μέθοδοι για τον ανεφοδιασμό, αλλά θα περιγράψουμε αυτόν που είναι πιο διαδεδομένος σήμερα. 

Έντονη κινητικότητα στην Μεσόγειο - Ισπανία και Γαλλία στέλνουν πολεμικά πλοία κατά Ρωσίας και ISIS

Μέθοδος Ανεφοδιασμού Παράπλευρης Σύνδεσης

Τα πολεμικά πλοία, σε αντίθεση με τα εμπορικά, μπορούν να ανεφοδιαστούν εν κινήσει! Η μέθοδος ανεφοδιασμού παράπλευρης σύνδεσης μπορεί να γίνει και για την μεταφορά πυρομαχικών, φρέσκου νερού και άλλων αγαθών. 

Την δεκαετία του '50 και του '60, το αμερικανικό ναυτικό ανέπτυξε ένα πλοίο ανεφοδιασμού το οποίο διέθετε το σύστημα που μετέπειτα ονομάστηκε Σύστημα Ανεφοδιασμού Παράπλευρης Σύνδεσης (Alongside Connected Replenishment). Η μέθοδος αυτή προτιμήθηκε από άλλες μεθόδους, επειδή τα πλοία απείχαν μία ασφαλής απόσταση μεταξύ τους. 

Αυτά είναι τα 5 κορυφαία αεροπλανοφόρα του κόσμου το 2022!

Το πλοίο ανεφοδιασμού κρατάει σταθερή πορεία μεταξύ 12 και 16 κόμβων. Η κίνηση σε αυτές τις ταχύτητες βοηθάει στον καλύτερο έλεγχο της μεταφοράς. Τότε, το πλοίο που θα δεχθεί τον ανεφοδιασμό πλησιάζει παράλληλα του πλοίου ανεφοδιασμού σε απόσταση περίπου 30 μέτρων. Μετά, μία συγκεκριμένη συσκευή (pneumatic line thrower ή shot line) εκτοξεύει σχοινί στο άλλο πλοίο και έπειτα δημιουργείται αερογέφυρα με συρματόσχοινο μεταξύ των πλοίων.

Λόγω του μεγέθους κάποιων σκαφών, πολλές φορές δημιουργούνται πολλαπλές αερογέφυρες για γρηγορότερη μεταφορά εφοδίων ή μεταφορά διαφορετικών τύπου φορτίου. 

Τα περισσότερα πλοία δέχονται ανεφοδιασμό και από τις δύο μεριές. Ωστόσο, τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα δέχονται μόνο από μία μεριά. Προφανώς, και τα πλοία ανεφοδιασμού είναι ικανά να ανεφοδιάσουν δύο πλοία ταυτόχρονα, ένα από κάθε μεριά. 

Η συγκεκριμένη μέθοδος παράπλευρης σύνδεσης είναι αρκετά επικίνδυνη, αφού δύο ή τρία πλοία πλέουν πλάι-πλαί με σταθερή ταχύτητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το παραμικρό λάθος μπορεί να έχει τεράστιες συνέπειες σε κάθε πλοίο. Για αυτό και τέτοιες ενέργειες εκτελούνται μόνο από καλά εκπαιδευμένους και ικανούς χειριστές. Όλο το πλήρωμα στη γέφυρα πρέπει να δείχνει τεράστια προσοχή στην τροχιά και στην ταχύτητα του πλοίου. Το ρίσκο φυσικά αυξάνεται όταν δύο πλοία ανεφοδιάζονται ταυτόχρονα. 

 

Tags
Back to top button