Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Με άνοδο 0,86% στις 755,06 μονάδες κινείται το ΧΑΑ

Το ΧΑΑ «έπιασε» τις 750 μονάδες και δεν εννοεί να διορθώσει αφού το «στοίχημα» των ξένων επενδυτών λέγεται διευθετήσεις στο χρέος και πιθανότατα συμμετοχή της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση.

Το trade της Ελλάδας, για τους ξένους επενδυτές – κυρίως όλους όσοι έχουν επενδύσει σε τράπεζες, αλλά και σε υγιείς εταιρείες της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης – είναι η Ελλάδα να λάβει μια διευθέτηση του χρέους προκειμένου να αποκτήσει μια προοπτική η οικονομία.  Αυτός είναι ο λόγος που επί επτά συνεδριάσεις οι τραπεζικές μετοχές, όχι μόνο δεν διορθώνουν, αλλά έφθασαν πάνω απο τις τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου ή τείνουν προς αυτές.

Τo trade της Ελλάδας βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη φάση γι αυτό  σύμφωνα με πληροφορίες του Newmone.gr,  αυτές τις ημέρες και την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκονται εκπρόσωποι ξένων επενδυτικών οίκων που έχουν κερδίσει μερίδια στην ελληνική αγορά. Εφόσον διαφανεί ότι η Ελλάδα θα λάβει τα μεσοπρόθεσμα μέτρα του χρέους, ψηφιστούν και τα μέτρα απο την ελληνική βουλή, τότε ανοίγει για τους ξένους οίκους  ένα πεδίο δόξης λαμπρό απο δουλειές ( ομολογιακά  δάνεια, χρηματοδοτήσεις, deals ). Tο trade είναι πολύ ευαίσθητο και μπορεί να σπάσει, όπως στο παρελθόν ( βλέπε 2014), όταν η Ελλάδα βγήκε στις αγορές, αλλά  ένας ανασχηματισμός και μια πολιτική εμπλοκή οδήγησε σε εκλογές με τις γνωστές συνέπειες. Εαν η Ελλάδα λάβει κάτι, τότε είναι εφικτές ακόμη και οι 1000 μονάδες έως το τέλος του έτους και σε κάθε περίπτωση πάνω απο τις 800 μονάδες.  

Πριν απο λίγο (ώρα 11:00) ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 755,06 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,86%. Άνοδος 0,12%  για τον δείκτη FTSE25 στις 2003 μονάδες. Με πτώση 1.30% η Εθνική Τράπεζα στα 0,303 ευρώ. Κέρδη 2,91% για την Eurobank στα 0,886 ευρώ. Με πτώση 0,90% η Alpha bank στα 2,21 ευρώ.  Κέρδη 2,73% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 0,226 ευρώ. Άνοδος 0,22% για τον ΟΠΑΠ στα 8,96 ευρώ. Με πτώση 0,32% ο ΟΤΕ στα 9,26 ευρώ. Άνοδος 1,71% για τον Μυτιληναίο στα 7.14 ευρώ.   Πτώση 1,55% για την ΔΕΗ στα 3,76 ευρώ. Άνοδος 1,43% για την Folli – Follie στα 21,30 ευρώ.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε ήδη στα 18,5 εκατ. ευρώ.                  

Tags
Back to top button