Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Με αεροπορική επιδρομή στην Μπιέλγκοροντ της Ρωσίας απαντούν οι Ουκρανοί-Τουλάχιστον 8 τραυματίες- Ξέσπασε πυρκαγιά σε διυλιστήριο (Βίντεο)

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχουν τραυματιστεί την προηγούμενη νύχτα σε αεροπορική επιδρομή της Ουκρανίας εναντίον της πόλης Μπιέλγκοροντ και της περιφέρειάς της, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ.

«Η πόλη κι η (ομώνυμη) περιφέρεια Μπιέλγκοροντ έγιναν στόχος αεροπορικής επίθεσης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Κατοικίες και οχήματα υπέστησαν άμεσα πλήγματα», ανέφερε ο περιφερειάρχης Γκλάντκοφ μέσω Telegram.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τραυματίστηκαν οκτώ άνθρωποι: επτά ενήλικοι κι ένα παιδί», συνέχισε. Πέντε από τους τραυματίες, ανάμεσά τους κορίτσι 11 ετών, τραυματίστηκαν από θραύσματα και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, ενώ στους υπόλοιπους τρεις προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες επιτόπου, διευκρίνισε.
 

Πάντα σύμφωνα με τον αξιωματούχο, 19 πολυκατοικίεςμονοκατοικία και 37 οχήματα έχουν υποστεί ζημιές στην πόλη. Άλλες τέσσερις μονοκατοικίες και τρία οχήματα υπέστησαν επίσης ζημιές στο χωριό Ντουμπόβοε, που διοικητικά υπάγεται στην περιφέρεια.

Σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με την Ουκρανία, η Μπιέλγκοροντ γίνεται συχνά στόχος επιθέσεων με drones μιας κατεύθυνσης· το Κίεβο λέει πως πρόκειται για αντίποινα στους πρακτικά καθημερινούς ρωσικούς βομβαρδισμούς σε ουκρανικές πόλεις τα τελευταία δυο και πλέον χρόνια. Τη Δευτέρα, επίθεση με drones στην περιφέρεια αυτή στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 35.

Την 30ή Δεκεμβρίου, η πόλη Μπιέλγκοροντ υπέστη την πιο φονική ουκρανική επίθεση στο ρωσικό έδαφος (25 νεκροί, 100 τραυματίες) από την εισβολή του ρωσικού στρατού στην επικράτεια της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2022.

Άλλη ουκρανική επίθεση με drones νωρίτερα σήμερα προκάλεσε πυρκαγιά και ζημιές σε δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμων στη ρωσική περιφέρεια Κρασναντάρ, κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας, που προσάρτησε η Μόσχα το 2014, ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης κρίσεων σε αυτήν.

Τουλάχιστον έξι ουκρανικά UAVs καταστράφηκαν, όμως συντρίμμια κατέπεσαν στο διυλιστήριο, στο χωριό Γιούραβκα, εξήγησε η υπηρεσία μέσω Telegram.

«Αρκετές δεξαμενές υπέστησαν ζημιές», ανέφερε, χωρίς να δώσει συγκεκριμένο αριθμό, ούτε να κάνει λόγο για τραυματισμούς.

Ακόμη δυο ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν στον εναέριο χώρο του Κλιντσόβσκι, στη ρωσική περιφέρεια Μπριάνσκ, επίσης κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ανέφερε μέσω Telegram ο περιφερειάρχης Αλεξάντρ Μπογκαμάς, διευκρινίζοντας πως δεν αναφέρθηκαν θύματα, ούτε ζημιές.

Η Ρωσία τιμά σήμερα την επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανία το 1945, με μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα, παρόντος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά, όπως πλέον είναι ο κανόνας τα τελευταία χρόνια, δίχως ηγέτες ξένων χωρών. Η παρέλαση ξεκινά στις 10:00 (ώρα Ελλάδας). Θα συμμετάσχουν κάπου 9.000 άνθρωποι, στρατιωτικοί και μη, και θα γίνει τεράστια επίδειξη όπλων. Ο πρόεδρος Πούτιν προγραμματίζεται κατόπιν να εκφωνήσει ομιλία στην Κόκκινη Πλατεία.

Tags
Back to top button