Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με 40 μήνες φυλάκιση κοστολόγησαν την ψυχή του 11χρονου Μάριου…

Σε ποινή φυλάκισης 40 μηνών, χωρίς μετατροπή, καταδικάστηκε ο 23χρονος Ρομά από το Μενίδι, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από το Αυτόφωρο για άσκοπους πυροβολισμούς.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της εκφώνησης της δικαστικής απόφασης και την ώρα που το δικαστήριο ανακοίνωνε ότι δεν πρέπει να δοθεί αναστολή στον κατηγορούμενο παρουσιάστηκε εμπλοκή. Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Γιάννης Γλύκας έκανε αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου χαρακτηρίζοντας την απόφαση εξοντωτική. Μάλιστα, ο συνήγορος επικαλέστηκε τις περιπτώσεις των δυο Ρομά που, επίσης, συνελήφθησαν με την ίδια κατηγορία και καταδικάστηκαν το περασμένο Σάββατο σε φυλάκιση 8 μηνών και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η διαδικασία χωρίς να κηρυχθεί το πέρας και πλέον αναμένεται διαφορετική σύνθεση προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα εξαίρεσης. Εφόσον απορριφθεί το αίτημα, τότε το δικαστήριο θα αποφανθεί αν θα δοθεί στον κατηγορούμενο ανασταλτικό στην έφεση επί τριετίας.

Πάντως, ο νεαρός αν και παραδέχτηκε στην απολογία του, ενώπιον του δικαστηρίου, ότι την περασμένη Πέμπτη πυροβόλησε με καραμπίνα κατά τη διάρκεια γλεντιού για τα γενέθλια της αδελφής του, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει σχέση με το θάνατο του 11χρονου που έπεσε νεκρό στο προαύλιο του σχολείου του.

«Βράζει» το Μενίδι

Έκρυθμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στο Μενίδι, μετά τα νέα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των κατοίκων, με αφορμή τον θάνατο του 11χρονου Μάριου, όταν ομάδα νεαρών ατόμων, κινήθηκε προς τον καταυλισμό των Ρομά πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν ζημιές σε δύο σπίτια, πιθανότατα από βόμβες μολότοφ, ενώ στην ομάδα αυτή των επιτιθέμενων φέρονται να συμμετείχαν και άτομα από τον χώρο της ακροδεξιάς.

Νέες πορείες των κατοίκων

Με κύριο σύνθημα τους «Έξω τα ναρκωτικά από το Μενίδι» περίπου 1.000 κάτοικοι του Μενιδίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, όταν περίπου 200 νεαρά άτομα αποκόπηκαν από τον κύριο όγκο της πορείας και προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς τον οικισμό των Ρομά στην περιοχή της Αυλίζας.

Μετά το τέλος της χθεσινής συγκέντρωσης οι κάτοικοι έδωσαν νέο ραντεβού, σήμερα Δευτέρα, στις 19:00, με τους Ρομά να απειλούν ότι αν επιστρέψουν στον καταυλισμό «θα χυθεί αίμα».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, από τα χθεσινά επεισόδια εναντίον των σπιτιών τους, δεν έγινε καμία σύλληψη, κάτι που όπως λένε, τους αναγκάζει να προχωρήσουν σε αντίστοιχες κινήσεις για να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους.

«Θα ανεβώ στην ταράτσα, θα πάρω την καραμπίνα και θα τους διαλύσω», σχολίασε ένας εξ αυτών.

Παράλληλα οι κάτοικοι, έδωσαν ραντεβού την Τρίτη το πρωί, έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην Κατεχάκη όπου και προτίθενται να φθάσουν με πούλμαν.

Tags
Back to top button