Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μαυριτανία: Τουλάχιστον 89 οι νεκροί σε ναυάγιο πλοιαρίου - Μετέφερε μετανάστες

Στο πλοιάριο επέβαιναν συνολικά 170 μετανάστες.

Τουλάχιστον 89 σοροί βρέθηκαν στα παράλια της Μαυριτανίας, αφού ένα πλοιάριο που μετέφερε μετανάστες βυθίστηκε αυτήν την εβδομάδα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της δυτικοαφρικανικής χώρας.

Η διαδρομή που ακολουθούν οι μετανάστες κατά μήκος των ακτών της Δυτικής Αφρικής για να φτάσουν στα Κανάρια Νησιά και την Ισπανία είναι μια από τις φονικότερες στον κόσμο.

Ελεύθεροι οι 3 άνδρες που είχαν «συλλάβει» 13 μετανάστες στην Αλεξανδρούπολη

Σύμφωνα με το μαυριτανικό πρακτορείο, έχουν εντοπιστεί τα πτώματα 89 ανθρώπων που επέβαιναν στο πλοιάριο, ενώ εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα πεντάχρονο κοριτσάκι, σώθηκαν.

Στο πλοιάριο επέβαιναν συνολικά 170 μετανάστες.

Ο Γιάλι Φαλ, ο πρόεδρος της ένωσης αλιέων στην πόλη Ντιάγκο, ανέφερε ωστόσο ότι οι νεκροί ανέρχονται στους 105 και ότι οι κάτοικοι της περιοχής κηδεύουν από τη Δευτέρα τα πτώματα που βρίσκουν στην ακτή.

«Εδώ και τρεις ημέρες, θάβουμε τους νεκρούς», είπε.

Σχεδόν 5.000 μετανάστες πέθαναν στη θάλασσα κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2024, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στα Κανάρια Νησιά, σύμφωνα με την οργάνωση για τα δικαιώματα των μεταναστών Walking Borders.

Οι αφίξεις στο ισπανικό αρχιπέλαγος πενταπλασιάστηκαν στο διάστημα αυτό, σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, ξεπερνώντας τις 16.500, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της Ισπανίας.

 

Tags
Back to top button