Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μας απειλεί κιόλας; Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ σε “συμμάχους” ( Ελλάδα) του Κιέβου:«Δώστε μας τους καταραμένους Patriot»

Προκλητικός και αθυρόστομος ήταν για μια ακόμη φορά ο Ουκρανός ΥΠΕΞ Ντμίτρο Κουλέμπα προς τους συμμάχους του Κιέβου ( μέσα σε αυτούς και η Ελλάδα), λέγοντας γενικά: «δώστε μας τους καταραμένους Patriot».

“Η Ουκρανία χρειάζεται αεροπορική άμυνα τώρα”, ανέφερε ο Ουκρανός υπουργός σε μια συνέντευξη στο

Ο Ντμίτρο Κουλέμπα παραδίδει κάποια ωμά μηνύματα στους συμμάχους του Κιέβου, αναφέρει το γνωστό περιοδικό υπονοώντας φυσικά και την Ελλάδα.

Μάλιστα το περιοδικό αναφέρει ότι “ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δεν μασάει τα λόγια του¨.

«Δώστε μας τους καταραμένους Patriot», απαίτησε ο ίδιος ξανά.

Οι πύραυλοι εδάφους-αέρος Patriot είναι το καλύτερο αμυντικό σύστημα για την καταπολέμηση των βαλλιστικών πυραύλων που πέφτουν βροχή στην Ουκρανία με αυξανόμενη ένταση τις τελευταίες ημέρες.

«Εάν είχαμε αρκετά συστήματα αεράμυνας, δηλαδή Patriots, θα μπορούσαμε να προστατεύσουμε όχι μόνο τις ζωές των ανθρώπων μας, αλλά και την οικονομία μας από την καταστροφή», πρόσθεσε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.

Μόλις μια ώρα πριν ο Κουλέμπα δώσει συνέντευξη στο υπουργείο Εξωτερικών χθες το μεσημέρι, η ουκρανική πρωτεύουσα δέχτηκε επίθεση από ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

Μερικές δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν λίγες μόνο στιγμές αφότου ήχησαν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής σε όλη την πόλη.

Το αίτημα του υπουργού Εξωτερικών έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για την Ουκρανία στην προσπάθειά της να απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η δυτική υποστήριξη, ισχυρή στην αρχή της ρωσικής εισβολής πριν από δύο χρόνια, έχει αποδυναμωθεί τους τελευταίους μήνες, με ένα σημαντικό νέο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ να μη εγκρίνεται από το Κογκρέσο.

Η Ουκρανία βρίσκεται σε επισφαλή θέση. Η Ρωσία προχωρά στο πεδίο της μάχης και ο Πούτιν, φρέσκος μετά την εκλογική νίκη, εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για να εντείνει τη ρωσική επίθεση.

«Όταν τα ουκρανικά στρατεύματα χάνουν θέσεις, ας δούμε τον λόγο», είπε ο Κουλέμπα.

«Είναι επειδή η Ρωσία έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί μαζικά αναβαθμισμένες εναέριες κατευθυνόμενες βόμβες. Δεν υπάρχει διαφυγή”, ανέφερε ο ίδιος εξηγώντας ότι αυτές οι βόμβες είναι όπλα «από τα οποία δεν μπορείς να ξεφύγεις, εάν είσαι ο επιδιωκόμενος στόχος, ενώ δεν μπορείς και να τις μπλοκάρεις.

Πέφτουν στο κεφάλι σου και καταστρέφουν τα πάντα. Έτσι χάνουμε θέσεις  μας, και ο μόνος τρόπος να το αποτρέψουμε είναι να καταρρίψουμε τα αεροσκάφη που μεταφέρουν τις βόμβες. Χρειαζόμαστε συστήματα αεράμυνας στην πρώτη γραμμή», κατέληξε ο ίδιος, αποδεχόμενος την πιθανή ήττα από την Ρωσία αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο Κ.Μητσοτάκης αρνήθηκε κατηγορηματικά σενάρια παράδοσης των συστημάτων αυτών στην Ουκρανία, ενώ είναι σε ισχύ το εμπάργκο στη Ρωσία, αφήνοντας  χωρίς ανταλλακτικά τους ελληνικούς S-300, τα TOR-M1 και OSA-AK, ενώ πρόβλημα έχουμε και με τα  αποβατικά Zubr, κάτι που εφόσον επιβεβαιωθεί είναι σοβαρό αφού μιλάμε για σκάφη που θα χρησιμοποιήσουμε για τα νησιά σε κάθε πολεμικό σενάριο με υπαρκτό τον τουρκικό κίνδυνο.

Tags
Back to top button