Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μαλδίβες: Πύρινος εφιάλτης στο υπερπολυτελές θέρετρο Gili Lankafushi (βίντεο-φωτο)

Στις φλόγες παραδόθηκε το υπερπολυτελέστατο θέρετρο  Gili Lankafushi, στις Μαλβίδες, αναγκάζοντάς τους τουρίστες να τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν στην παραλία.

Η φωτιά στην ατόλη North Male πιθανότατα ξέσπασε εντελώς ξαφνικά γύρω στις 11 το βράδυ τοπική ώρα σε μία από τις βίλες που βρίσκονται πάνω σε πασσάλους ή κάπου κοντά και υποβοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή εξαπλώθηκε γρήγορα στο εστιατόριο και την κουζίνα του θερέτρου.

Οι τουρίστες, που είχαν πληρώσει από 5.000 δολάρια και πάνω για τη διαμονή τους, άρχισαν να τρέχουν άρον-άρον προς την παραλία για να γλιτώσουν από τον πύρινο εφιάλτη.

Το Gili Lankanfushi, που είναι προσβάσιμο μόνον διά θαλάσσης, περιλαμβανόταν πέρυσι στις πέντε κορυφαίες ξενοδοχειακές μονάδες του πλανήτη στον κατάλογο του TripAdvisor και είναι δημοφιλής προορισμός διασημοτήτων όπως ο Τόμι Λι (ιδρυτικό μέλος των Motley Crue και πρώην σύζυγος της Πάμελα Άντερσον) και ο διάσημος -ειδικά από την ερμηνεία του στην ταινία «Ο Πιανίστας»- Αμερικανός ηθοποιός Έιντριεν Μπρόντι.

«Ξυπνήσαμε τα μεσάνυχτα και τρέξαμε έξω καθώς η φωτιά αποτέφρωνε μέρος του θερέτρου και πολλές βίλες. Ακόμη και φοινικόδεντρα είχαν τυλιχθεί στις φλόγες και σωριάζονταν με πάταγο στην παραλία. Είχαμε τρομοκρατηθεί», είπε μία από τους ενοίκους, που πρόλαβε να γλιτώσει με τον σύντροφό της και τον δίχρονο γιο τους καθώς τα μέλη του προσωπικού με παροιμιώδη ψυχραιμία μοίραζαν σωσίβια και μάσκες στους θαμώνες.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο και κατάφεραν μετά από πολύωρη μάχη να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά τις πρώτες πρωινές ώρες. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς.

Οι θαμώνες μεταφέρθηκαν σε άλλη ξενοδοχειακή μονάδα, ενώ οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

 

Tags
Back to top button