Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάχη της Κρήτης: Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο αεροδρόμιο του Μάλεμε

Η επίδειξη του F 16 της Πολεμικής Αεροπορίας σκίζοντας τον Χανιώτικο Ουρανό έστειλε για ακόμη μία φορά το μήνυμα παρουσία εκκλησιαστικών, πολιτικών, τοπικών και αυτοδιοικητικών εκπροσώπων και φορέων και του Γερμανού Πρέσβη, για τη δύναμη της πίστης και την αξία της αυτοθυσίας.

«Στην Κρήτη και τα Χανιά ρίζωσαν οι μεγάλες ιδέες… οι Έλληνες μπορούν να πετύχουν, όταν αγωνίζονται ενωμένοι στο όνομα της Ελευθερίας και της Αξιοπρέπειας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Στο Κοιμητήριο του Μάλεμε ο περιφερειάρχης είπε πως: «Σήμερα 83 χρόνια μετά, επαναφέρουμε στη μνήμη μας, το γεγονός πως την περίοδο εκείνη η ανθρωπότητα γνώρισε την παράλογη βία χωρίς όρια και σύνορα, με τίμημα τη ζωή δεκάδων εκατομμυρίων συνανθρώπων μας. Μεταξύ αυτών και οι 4.500 Γερμανοί Στρατιώτες που είναι θαμμένοι στο Γερμανικό Κοιμητήριο του Μάλεμε.

Των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, σε ξένο έδαφος, αναγκασμένοι να ακολουθήσουν τις εντολές μιας ιδεολογίας, που στηρίχθηκε στη μισαλλοδοξία και έπαιρνε δύναμη από το ναζισμό. Στη μνήμη, επομένως, όλων των στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και της Μάχης της Κρήτης, τονίζουμε ότι το ενδιαφέρον όλων μας, πρέπει να εστιάζεται στην εγκαθίδρυση της ειρήνης και της σταθερότητας». Ο κ. Αρναουτάκης στο τέλος της ομιλίας του απευθυνόμενος στον Γερμανό Πρέσβη, ανέφερε: «Κλείνοντας, να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την τιμητική πρόσκληση στη σημερινή εκδήλωση και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στο σημαντικό έργο που επιτελείτε, προωθώντας και ενδυναμώνοντας τις σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας».

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, που τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις ανακοίνωσε την έκδοση συλλεκτικού ασημένιου νομίσματος για τα Μαρτυρικά Χωριά, ενώ εκπρόσωποι των συμμαχικών δυνάμεων που πολέμησαν στο πλευρό των Κρητών Αγωνιστών για ακόμη μία χρονιά ταξίδεψαν για να βρεθούν στο Ιστορικό Αεροδρόμιο που πρωταγωνίστησε στη Μάχη της Κρήτης.

Στο Ρέθυμνο στο μνημείο πεσόντων στα Μισσίρια πραγματοποιήθηκε ο “Δρόμος της Θυσίας” για όσους έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την ελευθερία της Κρήτης με τις εορταστικές εκδηλώσεις να ολοκληρώνονται στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου. Συνοδεία ενός θλιμμένου καιρού με βροχή πραγματοποιήθηκαν οι καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο πεσόντων της Σχολής παρουσία και του υφυπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Γ.Κεφαλόγιάννη ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση.

Tags
Back to top button