Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μάικ Πενς: «Θα τηρήσουμε τη συμφωνία με την Αυστραλία για τη μετεγκατάσταση προσφύγων»

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πένς δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τηρήσουν την αμφιλεγόμενη συμφωνία με την Αυστραλία για τους πρόσφυγες, αν και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την έχει χαρακτηρίσει ανόητη.

Ο Μάικ Πενς κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Μάλκομ Τερνμπολ στο Σίδνει, επεσήμανε ότι η συμφωνία θα γίνει αντικείμενο ενδελεχούς έρευνας και ότι η τήρηση της συμφωνίας «δεν σημαίνει θαυμασμό για αυτή».

Ο Λευκός Οίκος έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα γίνει εκτεταμένη έρευνα για τους αιτούντες άσυλο που θα έρθουν από τους καταυλισμούς της Αυστραλίας.

Η συμφωνία την οποία υπέγραψε τον περασμένο χρόνο ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, προβλέπει την μετεγκατάσταση 1250 αιτούντων άσυλο από την Αυστραλία που βρίσκονται σε καταυλισμούς στις ΗΠΑ. Σε αντάλλαγμα, η Αυστραλία θα δεχτεί να κάνει μετεγκαταστάσεις προσφύγων από το Ελ Σαλβαδόρ, τη Γουατεμάλα και τις Ονδούρες.

Η τήρησή της έχει μεγάλη σημασία για την Αυστραλία που δέχεται ισχυρές πολιτικές και νομικές πιέσεις να κλείσει τους καταυλισμούς, ιδιαίτερα αυτόν που βρίσκεται στο νησί Μάνους της Παπούα Νέα Γουινέα, όπου έχουν σημειωθεί σοβαρά περιστατικά βίας μεταξύ των ντόπιων και των προσφύγων.

Ο Μάικ Πενς είναι το πρώτο υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης Τραμπ που επισκέπτεται την Αυστραλία, σε μία στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν την ενίσχυση των οικονομικών δεσμών και της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας, εν μέσω εντάσεων στην Κορεατική Χερσόνησο.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε τέλος ότι το αεροπλανοφόρο «Καρλ Βίνσον» και τα πλοία που το συνοδεύουν θα βρίσκονται στη Θάλασσα της Ιαπωνίας εντός ημερών.

Tags
Back to top button