Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μαδούρο: «Ετοιμαζόμαστε για τις σημαντικότερες στρατιωτικές ασκήσεις στην ιστορία μας» (βίντεο)

Μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στη Βενεζουέλα κατόπιν εντολής του Νικολάς Μαδούρο.

Στρατιωτικές βάσεις επισκέφθηκε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, λίγο πριν ξεκινήσουν τα μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια που ανακοίνωσε την Παρασκευή, τα οποία θα διεξαχθούν το δεύτερο δεκαήμερο του Φλεβάρη, όπως αναφέρει το Sputnik.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάους Μαντούρο, ανακοίνωσε την Παρασκευή στρατιωτικές ασκήσεις που θα διεξαχθούν στις 10-15 Φεβρουαρίου. 

"Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας είναι έτοιμες να υπερασπιστούν την επικράτεια του έθνους, των ακτών και των ποταμών από ξένους εισβολείς", δήλωσε ο Μαδούρο, κατά τα την διάρκεια συνάντησης του με στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

Αφού ο επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης κ. Juan Guaido αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός Πρόεδρος της χώρας, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και πολλά λατινοαμερικάνικα και ευρωπαϊκά κράτη τον αναγνώρισαν ως το νέο Πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Ο Μαδούρο κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις να είναι σε επιφυλακή και να είναι έτοιμες να υπερασπιστούν την χώρα.

"Ετοιμαζόμαστε για τις σημαντικότερες στρατιωτικές ασκήσεις στην ιστορία μας", δήλωσε ο Μαντούρο κατά την επίσκεψή του στις στρατιωτικές βάσεις.

Ο υπουργός Άμυνας Βλαντιμίρ Πάτρνιο δήλωσε νωρίτερα ότι ο στρατός της Βενεζουέλας δεν θα υποστηρίξει τον αυτοανακηρυγμένο Πρόεδρο Guaido και ήταν έτοιμος να προστατεύσει την εθνική κυριαρχία.

Ο Μαδούρο κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι διεξήγαγε πραξικόπημα στη χώρα της Λατινικής Αμερικής και δήλωσε ότι ο Καράκας διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με την Ουάσινγκτον. Οι σχέσεις ΗΠΑ και Βενεζουέλας είναι τεταμένες εδώ και καιρό, πολύ πριν ο Μαδούρο ανέλθει στην εξουσία. Ο Τραμπ δήλωσε τον Αύγουστο του 2017 ότι δεν απέκλειε μια «στρατιωτική επιλογή» για να τερματίσει το χάος στη Βενεζουέλα.

 

Tags
Back to top button