Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μ. Τσαβούσογλου: «Μπορούμε μόνοι μας να δημιουργήσουμε ζώνη ασφαλείας στη Συρία»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει από μόνη της μία «ζώνη ασφαλείας» στη Συρία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αποκλείει άλλες χώρες που θέλουν να συνεργαστούν.

Η Τουρκία έχει την ικανότητα να δημιουργήσει μια «ζώνη ασφαλείας» μόνη της στη Συρία, αλλά δεν θα αποκλείσει τις ΗΠΑ, τη Ρωσία ή άλλους εάν θέλουν να συνεργαστούν, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε δηλώσεις που έκανε στο ειδησεογραφικό δίκτυο A Haber, ο ίδιος σημείωσε ότι η Άγκυρα και η Μόσχα βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος όσον αφορά μια πολιτική λύση στη Συρία ανεξάρτητα από το ζήτημα εάν θα πρέπει ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ να παραμείνει στην εξουσία.

Ο Τσαβούσογλου σημείωσε επίσης ότι η Τουρκία έχει έμμεση επαφή με την συριακή κυβέρνηση, αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με αυτό.

Στην ίδια συνέντευξη στο ειδησεογραφικό δίκτυο, ο Τσαβούσογλου σημείωσε ότι έχει έρθει ώρα να αρχίσει μια διεθνής έρευνα για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή να γίνουν οι προετοιμασίες για να μεταφερθεί το θέμα σε διεθνές επίπεδο και διευκρίνισε ότι ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ θα μεταβεί στην Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button