«Αν αποδειχθεί ότι αυτό που λέει ο κ. Καλογρίτσας είναι αληθές, τότε είναι προφανές ότι έχουν διαπραχθεί απάτες και παράβαση του νόμου για τις επενδύσεις» ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισημαίνοντας πως εάν προκύψει ότι «χάθηκαν» χρήματα, «τότε προκύπτει ζήτημα ξεπλύματος».
Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχουν δύο εκδοχές, με την πρώτη να θέλει, αν η CCC λέει αλήθεια, ο κ. Καλογρίτσας να της οφείλει 3 εκατομμύρια ευρώ ως εργολαβικό αντάλλαγμα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντίθετα, «αν αποδειχθεί ότι αυτό που λέει ο κ. Καλογρίτσας είναι αληθές, τότε είναι προφανές ότι έχουν διαπραχθεί απάτες και παράβαση του νόμου για τις επενδύσεις», είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προσθέτοντας ότι «εάν προκύψει ότι αυτά τα χρήματα εν συνεχεία, σε κάποια χρονική στιγμή χάνονται, τότε προκύπτει ζήτημα ξεπλύματος»
Ως προς τα πολιτικό σκέλος, σημείωσε ότι «έχει πρόβλημα η CCC και ο κ. Παππάς αν γνώριζε την υπόθεση» για να συμπληρώσει πως «αν αποδειχθούν αληθή (.όλα αυτά) ο Παππάς έχει μια ηθική αυτουργία», καθώς τότε «ήξερε την εικονικότητα της συναλλαγής. Ήξερε ότι τα χρήματα αυτά δεν δίνονται ως εργολαβικό αντάλλαγμα, αλλά για να γίνει το ΣΥΡΙΖΑ channel».
Ερωτηθείς για τα επόμενα βήματα, ο κ. Βορίδης υπέθεσε πως θα υπάρξει έλεγχος της κίνησης των χρημάτων. Μετά ο κ. Καλογρίτσας θα προσκομίσει μια σειρά ανταλλαγέντων ηλεκτρονικών μηνυμάτων προς επίρρωση των ισχυρισμών του εξήγησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος δεν έκρυψε την έκπληξή του για τη στάση του Νίκου Παππά.
«Εμένα εκείνο που μου προξενεί τεράστια εντύπωση είναι ότι ο κ. Παππάς δεν αντιδρά σε όλες αυτές τις υποθέσεις. Δεν αντιδρά καθόλου» ανέφερε ο κ. Βορίδης. Ο ίδιος επισήμανε ότι «εάν προκύψει ότι αυτά τα χρήματα εν συνεχεία, σε κάποια χρονική στιγμή χάνονται, τότε προκύπτει ζήτημα ξεπλύματος».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παράλληλα, η «εικονικότητα προϋποθέτει και ψευδή δήλωση, δηλαδή απάτη» υπενθύμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, εστιάζοντας στο γεγονός ότι «υπάρχουν μερικά κεφάλαια, τα οποία θα έπρεπε να τα εγγράψει κανείς στην προσπάθεια εγκατάστασης καθεστώτος», όπως η δίωξη αντικαθεστωτικών και η δημιουργία επικοινωνιακού μηχανισμού που θα βοηθούσε την εγκαθίδρυση του καθεστώτος.
«Δεν είναι ζητήματα διαφθοράς. Εδώ ενδεχομένως να έχουμε και κερδοσκοπικούς στόχους, αλλά παραλλήλως έχουμε την οικοδόμηση μηχανισμού και καθεστώτος με αθέμιτα μέσα προκειμένου να εγκαθιδρυθεί ένα είδος πολιτικής ηγεμονίας, αυτό είναι πολύ πιο σοβαρό. Εδώ υπάρχουν ενδείξεις οικοδόμησης ενός αυταρχικού καθεστώτος» τόνισε ο κ. Βορίδης.