Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Λύθηκε το μυστήριο: Για αυτό πέθαναν εκατοντάδες ελέφαντες στην Μποτσουάνα

Εκατοντάδες θάνατοι ελεφάντων έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες στην Μποτσουάνα, γεγονός που προκάλεσε την κινητοποίηση των ειδικών, προκειμένου να διαπιστώσουν τι φταίει.

Ο δρ. Νίαλ Μακ Καν, της ομάδας διάσωσης «Νάσιοναλ Παρκ», ανέφερε πρόσφατα πως συνάδελφοί του έχουν εντοπίσει περισσότερα από 350 πτώματα στο Δέλτα του Οκαβάνγκο. Η Μποτσουάνα φιλοξενεί το 1/3 του πληθυσμού των ελεφάντων της Αφρικής και το φαινόμενο προκάλεσε μεγάλη ανησυχία.

Τελικά, το μυστήριο λύθηκε. Τα κυανοβακτήρια είναι η αιτία που οι ελέφαντες πεθαίνουν ο ένας μετά τον άλλον, σύμφωνα με αξιωματούχους της Υπηρεσίας Άγριας Ζωής και Εθνικών Πάρων της χώρας.

Όπως δήλωσε ο υποδιευθυντής, Σιρίλ Ταόλο, το 70% των νεκρών ελεφάντων εντοπίστηκαν κοντά σε πηγές νερού και ο θάνατός τους προήλθε από δηλητηρίαση. Αρχικά, νόμιζαν πως ήταν από κυάνιο, το οποίο χρησιμοποιούν συχνά οι λαθροθήρες.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, πρόκειται για κυανοβακτήρια. Οι εν λόγω οργανισμοί συγκεντρώνονται σε μεγάλους αριθμούς κατόπιν υπερβολικής ανάπτυξης σε επιφάνειες λιμνών και υδατοδεξαμενών και απελευθερώνουν τοξίνες, γνωστές ως κυανοτοξίνες, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τόσο την πανίδα όσο και τη χλωρίδα.
 

Tags
Back to top button