Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Λονδίνο: Συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς στην Ντάουνινγκ Στριτ (βίντεο)

Συγνώμη «για την αποτυχία του κράτους να βοηθήσει τους πολίτες» ζήτησε από τους Βρετανούς πολίτες η Τερέζα Μέι. Παρόλα αυτά πλήθος διαδηλωτών κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους με συνθήματα ενάντια στην κρατική ολιγωρία που οδήγησε στην τραγωδία του Γκρένφελ Τάουερ.

Επεισόδια ξέσπασαν πριν από λίγη ώρα ανάμεσα σε διαδηλωτές που συμμετέχουν στην πορεία «Ημέρα Οργής», την οποία διοργανώνει το Κίνημα για τη Δικαιοσύνη (Movement for Justice) με στόχο την απόδοση ευθυνών για την τραγωδία στο Γκρένφελ Τάουερ, έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Η μεγάλη πορεία, στην οποία συμμετέχουν εκατοντάδες Λονδρέζοι, ξεκίνησε από το Σέπερντς Μπους και έφτασε στην Ντάουνινγκ Στριτ πριν από λίγη ώρα, όπου ξέσπασε διαμάχη ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί τους διαδηλωτές.

Παρά το γεγονός ότι οι επιζώντες του Γκρένφελ απηύθυναν σήμερα έκκληση στους διαδηλωτές να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά, αποφεύγοντας τις συγκρούσεις, πολλοί είναι οι πολίτες που παραμένουν εξοργισμένοι με την πολιτεία, τόσο για την ολιγωρία που οδήγησε στην τραγωδία όσο και για την αδράνειά της το διάστημα μετά την φονική πυρκαγιά.

Συνδέοντας την πολύνεκρη τραγωδία με την «κτηνώδη λιτότητα και τις πολιτικές κατά των μεταναστών», οι διοργανωτές της πορείας διαμηνύουν στη σελίδα τους ότι «δεν θα συμβιβαστούν με τίποτα λιγότερο από την πλήρη διάλυση της συμμαχίας λιτότητας και μισαλλοδοξίας της Μέι και την διάλυση της κυβέρνησής της».

«Mea Culpa» από τη Μέι

Εν τω μεταξύ, την ώρα που ξεκινούσε η πορεία εναντίον της κυβέρνησής της, η Βρετανίδα πρωθυπουργός - θέλοντας ίσως να εκτονώσει την ένταση - έκανε αυτό που ζητούσαν επίμονα όλες οι πλευρές τις τελευταίες μέρες: Ανέλαβε δημόσια την ευθύνη που αναλογεί στην Κυβέρνησή της για την τραγωδία και ζήτησε συγγνώμη με ομιλία της στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Όπως παραδέχτηκε η ίδια, η ανταπόκριση της βρετανικής πολιτείας τόσο κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς όσο και τα πρώτα 24ωρα μετά την κατάσβεσή της «ήταν ανεπαρκής». 

«Υπήρχαν άνθρωποι που έμειναν στον δρόμο, με όλα τα υπάρχοντά τους να έχουν καταστραφεί και χωρίς καμία ενημέρωση για το τι είχε συμβεί, τι έπρεπε να κάνουν και πού μπορούσαν να ζητήσουν βοήθεια. Σε αυτήν την περίπτωση, τόσο οι κρατικές όσο και οι τοπικές αρχές απέτυχαν να βοηθήσουν τους πολίτες στην πιο δύσκολη ώρα τους. Ως πρωθυπουργός ζητάω συγγνώμη για αυτήν την αποτυχία», δήλωσε η Μέι στην ομιλία της.

 

Tags
Back to top button