Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Λονδίνο: Σε αμόκ ο δράστης της επίθεσης με σπαθί πριν δολοφονήσει τον 14χρονο

Σοκαριστικές είναι ο λεπτομέρειες της επίθεσης με σπαθί, που έκανε ο 36χρονος Μάρκους Αρντουίνι Μόντζο τη Μεγάλη Τρίτη στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 14χρονος Ντάνιελ Αντζόριν με καταγωγή από τη Νιγηρία ο οποίος εκείνη την ώρα πήγαινε στο σχολείο του και τραυμάτισε άλλα τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά - μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί που έσπευσαν να βοηθήσουν, ενώ η μία αστυνομικός κινδύνευσε να χάσει το χέρι της.

Ο 36χρονος δράστης, που αυτοαποκαλείται «μυστικιστής» μουσικός από τη Βραζιλία, εμφανίστηκε στο δικαστήριο και κατηγορείται για τη δολοφονία του 14χρονου Ντάνιελ, για δύο απόπειρες δολοφονίας, δύο βαριές σωματικές βλάβες, διάρρηξη και κατοχή όπλου.

Εισέβαλε σε σπίτι με οικογένεια που κοιμόταν

Ο 36χρονος, όπως αναφέρθηκε και στο δικαστήριο ντύθηκε Ρομπέν των Δασών και «εισέβαλε στο σπίτι οικογένειας, ενώ η τετράχρονη κόρη κοιμόταν και επιτέθηκε στον πατέρα, πριν δολοφονήσει τον 14χρονο, καθώς πήγαινε στο σχολείο».

Ο εισαγγελέας Ντέιβιντ Μπερνς δήλωσε ότι ο Μόντζο φέρεται να οδήγησε ένα φορτηγάκι με ταχύτητα προς τον Donato Iwule, ο οποίος περπατούσε στον δρόμο, πριν βγει από το όχημα και τον μαχαιρώσει στο λαιμό, αφήνοντας ένα τραύμα που χρειάστηκε νοσοκομειακή περίθαλψη.

Στη συνέχεια, ο Μόντζο εισέβαλε με τη βία στην κρεβατοκάμαρα ενός ζευγαριού που κοιμόταν με το τετράχρονο παιδί τους και επιτέθηκε στον πατέρα χτυπώντας τον στον λαιμό και φώναζε «Αν δεν πιστεύετε στον Θεό, θα σας κάνει κακό».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα στη συνέχεια έφυγε από τη σκηνή και επιτέθηκε στον Ντάνιελ Αντζόριν, τον μαθητή που πήγαινε στο σχολείο, τον οποίο και μαχαίρωσε με το σπαθί στον λαιμό και στο στήθος.

Λονδίνο: Νεκρός 13χρονος από την επίθεση με σπαθί στο σταθμό του μετρό

Παράλληλα, στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι ενώ οι αστυνομικοί φρόντιζαν τα τραύματα του Ντάνιελ, ο Μόντζο εμφανίστηκε από έναν θάμνο και επιτέθηκε με το όπλο σε μια γυναίκα αστυνομικό, ενώ εκείνη ήταν στο έδαφος. Ένας δεύτερος αστυνομικός τραυματίστηκε επίσης.

Προφυλακίζεται ο δράστης

Ο Μόντζο, που έχει διπλή υπηκοότητα (Ισπανίας και Βραζιλίας) μπήκε στη δικαστική αίθουσα πλαισιωμένος από τρεις άνδρες αστυνομικούς και μία γυναίκα. Κατά τη διάρκεια της επτάλεπτης ακροαματικής διαδικασίας, φορούσε γκρι φόρμα φυλακής και κρατούσε το αριστερό του χέρι πάνω από το στήθος του.

Όταν του ζητήθηκε να επιβεβαιώσει το πλήρες όνομά του, απάντησε πολύ αργά.

Ο ανώτερος περιφερειακός δικαστής του ανακοίνωσε ότι θα διαβιβάσει την υπόθεση στο Κεντρικό Ποινικό Δικαστήριο. «Δεν έχω την αρμοδιότητα να εξετάσω την καταβολή εγγύησης. Ως εκ τούτου, θα προφυλακιστείτε για να εμφανιστείτε στο Κεντρικό Ποινικό Δικαστήριο στις 7 Μαΐου.

«Μυστικιστής και μουσικός»

Φωτογραφίες στα social media δείχνουν τον 36χρονο χαρούμενο, με μια συλλογή από μετάλλια γύρω από τον λαιμό του, μετά από επιτυχία σε διαγωνισμό. Πέρυσι, δημοσίευσε άλλο βίντεο στο Instagram, που φορούσε στολή Ρομπέν των Δασών κατά τη διάρκεια ενός διαγωνισμού τοξοβολίας. Μιλούσε στα αγγλικά, καθώς αστειευόταν με τους φίλους του.

Ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως «μυστικιστής και μουσικός», ενώ αναφέρεται ως διευθυντής εταιρείας με έδρα το Λονδίνο, η οποία έχει διαλυθεί.

Συντετριμμένοι γονείς του 14χρονου

Σε άθλια κατάσταση βρίσκονται οι γονείς του 14χρονου Ντάνιελ, που όπως αναφέρεται ήταν ένα «πολύ αγαπητό» αγόρι που έδινε χαρά στην οικογένειά του και ένας «αξιοθαύμαστος μαθητής».

Ο Ντάνιελ φοιτούσε στο Bancroft's School, με δίδακτρα 24.999 λίρες τον χρόνο. Το σχολείο χθες ύψωσε μεσίστια τη σημαία του, ενώ οι συμμαθητές του κατέθεσαν λουλούδια. «Είμαστε συντετριμμένοι από τη συγκλονιστική είδηση του θανάτου του Ντάνιελ. Μας έχει αφήσει σε βαθύ σοκ και θλίψη. 'Ήρθε στο Bancroft's σε ηλικία επτά ετών και γρήγορα έγινε βασικό μέλος της κοινότητάς μας. Ήταν ένας πραγματικός λόγιος, επιδεικνύοντας αξιέπαινη αφοσίωση στις ακαδημαϊκές του αναζητήσεις. Η θετική του φύση και ο ευγενικός του χαρακτήρας θα μας αφήσουν μια διαρκή επίδραση. Η απώλεια ενός τόσο νεαρού μαθητή είναι κάτι που πάντα θα δυσκολευόμαστε να αποδεχτούμε».

Tags
Back to top button