Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Λονδίνο: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο Βρετανικό Κοινοβούλιο - Υπάρχουν τραυματίες (φωτό-βίντεο)

Πανικός στη Αγγλική πρωτεύουσα, αυτοκίνητο παρέσυρε ποδηλάτες κι έπεσε πάνω στο φράχτη του Βρετανικού Κοινοβουλίου.Η αστυνομία έχει σπεύσει στο σημείο.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε αρκετούς ποδηλάτες και μετά έπεσε πάνω στο φράκτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι παράσχονται οι πρώτες βοήθειες σε ένα θύμα. 

Περιπολικά και ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο σημείο, ενώ οι Αρχές καλούν το κοινό να απομακρυνθεί. Η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι έχει συλλάβει ένα άτομο, ενώ έχει αποκλειστεί η περιοχή γύρω από το Ουέστμινστερ καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για το περιστατικό.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει ότι συνέλαβε τον οδηγό ενός οχήματος που έπεσε στον προστατευτικό φράκτη κι ότι έχουν τραυματιστεί αρκετοί πεζοί, ενώ έχει αποκλειστεί η περιοχή γύρω από το Ουέστμινστερ καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για το περιστατικό. Η αστυνομία λέει ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πει αν το συμβάν σχετίζεται με την τρομοκρατία. «Προσπαθούμε να συνθέσουμε την εικόνα», είπε εκπρόσωπός της. Στο σημείο μεταφέρθηκαν και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι για να ελέγξουν για τυχόν εκρηκτικά.

«Νομίζω ότι έμοιαζε σκόπιμο. Το αυτοκίνητο έπεσε με ταχύτητα προς τον φράκτη. Εγώ βάδιζα στην άλλη πλευρά του δρόμου. Άκουσα θόρυβο και κάποιον να φωνάζι. Γύρισα κι είδα ένα ασημί αυτοκίνητο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα κοντά στα κάγκελα, ίσως και στο πεζοδρόμιο. Ο ηδγός δεν βγήκε από το όχημα» είπε η αυτόπτης μάρτυς Εγουαλίνα Οχάμπ, συμπληρώνοντας ότι το αυτοκίνητο δεν φαινόταν να έχει πινακίδα κυκλοφορίας μπροστά

Το περιστατικό αυτό σημειώνεται 17 μήνες μετά την 3η Ιουνίου 2017, όταν τρεις ισλαμιστές πραγματοποίησαν τρομοκρατική επίθεση σε δύο τοποθεσίες στο κέντρο του Λονδίνου. 

Η επίθεση άρχισε όταν ένα λευκό φορτηγάκι χτύπησε πεζούς στην Γέφυρα του Λονδίνου. Το φορτηγό συνέχισε την πορεία του και σταμάτησε νότια της γέφυρας. Τρεις άντρες βγήκαν από το φορτηγάκι και έτρεξαν προς την Borough Market, όπου επιτέθηκαν με μαχαίρι σε πελάτες εστιατορίων, με μάρτυρες να αναφέρουν ότι οι δράστες φώναξαν «Αυτό είναι για τον Αλλάχ».

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 48 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση. Τρεις ύποπτοι φορώντας γιλέκα που έμοιαζαν να έχουν εκρηκτικά σκοτώθηκαν από την αστυνομία.

Tags
Back to top button