Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λογοκρισία σε γυμνό άγαλμα του Ποσειδώνα από το facebook

Μια φωτογραφία ενός αναγεννησιακού αγάλματος του Ποσειδώνα που βρίσκεται στην Ιταλία εδώ και σχεδόν πέντε αιώνες, αποκλείστηκε από το Facebook, καθώς θεωρείται ότι παραβιάζει τους κανονισμούς του για το γυμνό.

Η συγγραφέας Ελίζα Μπαρμπάρι ανέβασε μια φωτογραφία του αγάλματος του 16ου αιώνα, το οποίο αποτελεί και σύμβολο της Μπολόνια, στη σελίδα «Ιστορίες, περίεργα και απόψεις της Μπολόνια».

Το προσωπικό του facebook «κατέβασε» τη φωτογραφία του μπρούτζινου αγάλματος που βρίσκεται στην πλατεία ντελ Νετούνο ως «σεξουαλικού περιεχομένου».

Η συγγραφέας ανήρτησε μια νέα φωτογραφία στο λογαριασμό, στην οποία ο Ποσειδώνας δεν απεικονίζεται ανφάς με τη λεζάντα «Ναι στον Ποσειδώνα, όχι στη λογοκρισία».

Σημείωσε μάλιστα ότι παρόμοια λογοκρισία είχε επιβληθεί το 1950 όταν κατά τη διάρκεια σχολικών εορτών σκέπαζαν το άγαλμα, αναφέρει το business insider.

Σε δήλωσή του, ωστόσο εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι «η ομάδα μας επεξεργάζεται εκατομμύρια εικόνες κάθε εβδομάδα και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούμε εσφαλμένα να απαγορεύσουμε κάποιες. Αυτή η εικόνα δεν παραβιάζει την πολιτική μας και ζητούμε συγγνώμη για το λάθος».

Tags
Back to top button