Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Λισαβόνα: Δύο άνδρες και μία έγκυος σκοτώθηκαν από ενόπλους σε κουρείο (σοκαριστικό βίντεο)

Πορτογαλία: 200 δέντρα θα φυτεύονται για κάθε γκολ της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος

 Άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο άνδρες και μια έγκυο γυναίκα, το μεσημέρι της Τετάρτης, σε υποβαθμισμένη συνοικία της Λισαβόνας και στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Το φονικό σημειώθηκε στην συνοικία Πένια ντε Φράνσα της πορτογαλικής πρωτεύουσας. Όπως αναφέρει το expresso.pt, οι δολοφονίες διαπράχθηκαν μέσα στο κουρείο «Granda Pente».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Correio da Manhã», τα θύματα είναι ένας κουρέας, ένας οδηγός ταξί και η έγκυος σύζυγός του (και οι δύο πελάτες του κουρείου), ενώ η «Diário de Notícias» ααφέρει ότι οι δράστες -τρεις άνδρες - ήταν Πορτογάλοι και ηλικίας μεταξύ 24 και 43 ετών.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι τρεις άνθρωποι πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν, ενώ οι δράστες τράπηκαν σε φυγή», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πηγή από την αστυνομία, συμπληρώνοντας ότι παραμένει άγνωστο το κίνητρο του εγκλήματος.

Ορισμένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι δύο από τα θύματα πυροβολήθηκαν στο κεφάλι, υποδηλώνοντας μαφιόζικη εκτέλεση. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «SIC Notícias», το θέμα είναι μια διαφωνία μεταξύ του ιδιοκτήτη του καταστήματος και των φερόμενων ως δραστών. Οι τρεις ύποπτοι μπήκαν στο κουρείο και ζήτησαν να τους εξυπηρετήσει ο κουρέας, αλλά δεν τους άρεσε η απάντησή του και τον πυροβόλησαν, μαζί με τους δύο πελάτες, αναφέρει η εφημερίδα.

Εν ψυχρώ δολοφονίες καταγράφονται σπάνια στην Πορτογαλία, η ο

ποία θεωρείται μια από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο. Ωστόσο, οι δείκτες εγκληματικότητας έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Η Πορτογαλία κατατάσσεται 7η στη λίστα Global Peace Index με τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο.

Η πιο πρόσφατη έκθεση των πορτογαλικών αρχών έδειξε ότι πέρυσι καταγράφηκαν 14.022 βίαια εγκλήματα, αριθμός αυξημένος κατά 5,6% σε σύγκριση με το 2022, ενώ πάνω από το 1/3 αυτών σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Λισαβόνας.

Tags
Back to top button