Μεγάλη κάμψη πωλήσεων παρουσιάζουν η βιομηχανία μπισκότων Elbisco της οικογένειας Φιλίππου (-8,4%), η Unilever (-8,2%) που πρόσφατα ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τον κλάδο του ελληνικού ελαιολάδου, η γαλακτοβιομηχανία Friesland (-8,0%), η οποία πρόσφατα αναβάθμισε τον ρόλο της ελληνική θυγατρική της και η γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ (-7%), επίσης συμφερόντων της οικογένειας Φιλίππου.
Σημαντική πτώση εμφανίζουν και η βιομηχανία κατεψυγμένων λαχανικών Μπάρμπα Στάθης (-6,8%), η βιομηχανία προϊόντων προσωπικής υγιεινής SCA (-6,2%), η εταιρεία ειδών στοματικής υγιεινής και ειδών καθαρισμού ColgatePalmolive (-5,7%), η εταιρεία αναψυκτικών Pepsico (-5,4%) και η Coca –Cola (-4,7%) του ομίλου Δαυίδ.
Επίσης, καθοδικά κινήθηκαν η αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος (-4,3%) και η εταιρεία τροφίμων Minerva (-2,3%).
Τέλος με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν το 8μηνο του έτους, και η εταιρεία σνακ Mondelez (-3,3%), η βιομηχανία απορρυπαντικών Henkel (-2,7%), η Αθηναϊκή Ζυθοποιία (-1,4%), θυγατρική της Heineken που πρωταγωνιστή στην παγκόσμια αγορά της μπίρας και η Σαράντης (-1,4%).
Σχεδόν αμετάβλητες παρέμειναν οι πωλήσεις της P&G, η οποία έχει στο χαρτοφυλάκιό της ορισμένα από τα πιο δημοφιλή brands όπως τα Pampers, το Tide, τα ξυραφάκια Gillette, κα.
Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν πως το επόμενο διάστημα ο ανταγωνισμός θα γίνει ακόμη πιο σκληρός, με τους προμηθευτές αλλά και τις αλυσίδες να επιστρατεύουν ακόμη πιο δελεαστικές προσφορές.
Από τις ελληνικές εταιρείες ξεχωρίζουν οι εταιρείες τροφίμων ΙΟΝ (+7,5%), Γιώτης (+7,4%), η Παπαδοπούλου (+5,1%), η γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος των αδελφών Σαράντη (+3,4%) και η βιομηχανία ειδών ατομικής υγιεινής ΜΕΓΑ (3,5%) ενώ στις ξένες πολυεθνικές που εμφανίζουν θετικό πρόσημο είναι η εταιρεία ζωοτροφών για κατοικίδια Purina (+5,3%) και η εταιρεία προϊόντων καφέ και τσαγιού De Masters Blenders (+6,9%) και η βιομηχανία σνακ Tasty (+2,6%).