Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Λευκός Οίκος για Τουρκία: «Λάθος κίνηση η αύξηση δασμών σε αμερικανικά προϊόντα»

Λάθος χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιβάλει δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα ως αντίποινα στην αντίστοιχη του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή την μη απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον.

«Η συμπεριφορά της Τουρκίας και του Ερντογάν για τον Μπράνσον ήταν εντελώς άδικη. Η απόφαση της Άγκυρας να προχωρήσει στην επιβολή δασμών (σσ. ως αντίποινα) είναι θλιβερή και στη λάθος κατεύθυνση», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς.

«Κάνουμε μποϊκοτάζ στα αμερικανικά ηλεκτρονικά προϊόντα. Εάν εάν αυτοί έχουν iPhone, στην άλλη πλευρά υπάρχουν τα Samsung. Επίσης έχουμε τo δικό μας Vestel Venüs και θα το χρησιμοποιήσουμε», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, μιλώντας την Τρίτη σε συμπόσιο για την 16η επέτειο από τη δημιουργία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι η Τουρκία προχώρησε σε αύξηση των τελωνειακών δασμών βάσει της αρχής της αμοιβαιότητας, «σε αντίποινα στις εσκεμμένες επιθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης στην οικονομία μας», όπως έγραψε στο Twitter

Σύμφωνα με την απόφαση οι αυξημένοι δασμοί αφορούν εισαγόμενα προϊόντα αμερικανικής προέλευσης, περιλαμβανομένων επιβατικών οχημάτων, αλκοολούχων ποτών και ποικιλιών καπνού.

Συγκεκριμένα το διάταγμα που φέρει την υπογραφή Ερντογάν αυξάνει τους δασμούς σε επιβατικά αυτοκίνητα κατά 120%, στα αλκοολούχα ποτά κατά 140% και στα φύλλα καπνού κατά 60%. Οι δασμοί αυξήθηκαν επίσης σε προϊόντα όπως είναι τα καλλυντικά και το ρύζι.

Tags
Back to top button