Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λάρισα: Καταδίκη οδηγού σχολικού λεωφορείου για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

Λάρισα: Θρήνος για τον 27χρονο Χρήστο Κερμελίδη που σκοτώθηκε σε τροχαίο - Ήταν ορφανός από πατέρα, έκανε αγροτικές δουλειές για να βοηθά τη μητέρα του

Ένοχος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανήλικης κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας ένας οδηγός σχολικού λεωφορείου,στον οποίο επιβλήθηκαν παράλληλα αυστηροί περιοριστικοί προκειμένου να ανασταλεί η 10μηνη ποινή φυλάκισης που αποφάσισε το δικαστήριο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του larissanet.gr, η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο μετά από καταγγελία μαθήτριας λυκείου ότι ο κατηγορούμενος σε χωριό της ΠΕ Λάρισας, το πρωί της Τρίτης 8 Οκτωβρίου, την έκλεισε μέσα στο σχολικό και στη συνέχεια την αγκάλιασε και την φίλησε.

Η κατάθεση της μαθήτριας

Σήμερα, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, στο δικαστήριο η ανήλικη κατέθεσε αναλυτικά όσα έγιναν εκείνο το πρωί. 

Συγκεκριμένα, είπε πως, όταν το σχολικό έφτασε στην τελευταία στάση και κατέβηκαν όλα τα παιδιά και τελευταία η ίδια, ο κατηγορούμενος της είπε να επιστρέψει στο σχολικό και την τράβηξε από τον καρπό για να μπει μέσα. Μετά έκλεισε τις πόρτες και αφού προέβη στις καταγγελλόμενες πράξεις άνοιξε την πόρτα και την άφησε να φύγει.

Ο πατέρας της, όταν έμαθε για το περιστατικό από τον υποδιευθυντή του σχολείου που φοιτά η κόρη του, κατήγγειλε τον άνδρα στην αστυνομία, αναφέροντας μάλιστα πως η κοπέλα ήταν ταραγμένη και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο οδηγός

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την καταγγελία τονίζοντας πως τελευταίος κατέβηκε από το σχολικό ένας μαθητής λυκείου με τον οποίο είχε και συζήτηση προκειμένου να του εξηγήσει κάποια πράγματα για το σχολικό πάσο.

Μάλιστα το τελευταίο στοιχείο επικαλέστηκε η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ζητώντας την αναβολή της δίκης προκειμένου να προσέλθει για να καταθέσει σχετικά ο μαθητής. Το δικαστήριο ωστόσο απέρριψε το αίτημα, απορρίπτοντας στη συνέχεια και δεύτερο αίτημα του κατηγορούμενου, στο οποίο ζητούσε να υποβληθεί η μαθήτρια σε ψυχολογική εξέταση.

Τελικά εισαγγελέας και πρόεδρος έκριναν αμφότεροι πως τελέστηκαν οι καταγγελλόμενες πράξεις με το δικαστήριο να κηρύσσει τον κατηγορούμενο ένοχο και να του επιβάλει ποινή φυλάκισης 10 μηνών.

Η ποινή έχει ανασταλεί υπό τους όρους να μήν συνοδεύει στο πλαίσιο της εργασίας του ανήλικους, να δίνει το παρόν μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του και την απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα - όροι που επιβάλλονται συνήθως σε κατηγορούμενους για κακουργηματικές πράξεις.

Τέλος το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη αλλά με τους ίδιους όρους.

Tags
Back to top button