Μετά από 53 χρόνια ταυτοποιήθηκαν και παραδόθηκαν στους συγγενείς του, τα οστά του Αντιστρατήγου Νικόλα Παπαγεωργίου, ο οποίος σκοτώθηκε το 1964 στις μάχες με τους Τούρκους στη περιοχή Τυλληρίας στη Κύπρο. Τα οστά του είχαν δοθεί σε λάθος οικογένειες και μετά από χρόνια επεστράφησαν και ταυτοποιήθηκαν με DNA.
Στις 7 Αυγούστου 1964, ο Παπαγεωργίου, ήταν διοικητής λόχου της 31ης Μοίρας Καταδρομών. Είχαν καταφέρει να καταλάβουν ύψωμα στην κορυφή του οποίου βρισκόντουσαν οχυρωμένοι Τούρκοι. Κατά την τελική επίθεση ο Παπαγεωργίου μαζί με τους καταδρομείς Απλιτζιώτη και Κουσουλίδη, σκοτώθηκαν
Ο Κύπριος Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου κατά την τελετή παράδοσης των οστών ανέφερε ότι η ταυτοποίηση των λειψάνων του ήρωα Νικόλαου Παπαγεωργίου έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος εκταφών και αναγνώρισης λειψάνων στις ελεύθερες περιοχές.
Το πρόγραμμα άρχισε το 1999, όταν λήφθηκαν οι αναγκαίες πολιτικές και ανθρωπιστικές αποφάσεις για να δοθούν απαντήσεις, έστω και σε μικρό αριθμό οικογενειών, από εκταφές που πραγματοποιήθηκαν σε χώρους που ευρίσκοντο υπό τον έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η απόφαση αυτή λήφθηκε λόγω της άρνησης της τουρκικής πλευράς να συνεργαστεί όσον αφορά το θέμα των αγνοουμένων και της στασιμότητας που επικρατούσε τότε στο πλαίσιο της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοούμενων. Είναι γεγονός, συνέχισε, ότι τις δύσκολες εκείνες μέρες έγιναν λάθη και υπήρξαν παραλείψεις. Δυστυχώς, το κόστος για τα λάθη αυτά το επωμίστηκαν οι οικογένειες που αναζητούσαν τους δικούς τους. Οι εκταφές έγιναν με στόχο να δοθούν απαντήσεις στις οικογένειες.
«Όταν έγιναν οι πρώτες εκταφές, εντοπίστηκαν πολλά άλλα λάθη και παραλείψεις που ακολούθησαν τις άτακτες και ανορθόδοξες ταφές που έγιναν στα κοιμητήρια. Την περίοδο 1979-81, πραγματοποιήθηκαν με μη επιστημονικό τρόπο εκταφές λειψάνων από χώρους που έφεραν την ένδειξη ότι είχαν ταφεί Ελλαδίτες αδελφοί μας ως επώνυμοι ή άγνωστοι, μεταξύ αυτών και τα λείψανα του Νικόλαου Παπαγεωργίου. Τα λείψανα που είχαν εκταφεί δόθηκαν σε οικογένειες στην Ελλάδα ως ανήκοντα στα αγαπημένα τους πρόσωπα».
Στην πορεία του προγράμματος, συνέχισε, διαπιστώθηκε ότι στις οικογένειες αυτές δόθηκαν λανθασμένα λείψανα. Καταβλήθηκαν τεράστιες προσπάθειες για εξασφάλιση γενετικών δειγμάτων από τις οικογένειες αυτές στην Ελλάδα και για να συναινέσουν να επιστρέψουν τα λείψανα στην Κύπρο για επιστημονικές εξετάσεις.