Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κύπρος: Συνελήφθη ο Ηγούμενος της Μονής Αββακούμ για οικονομικές απάτες

Η υποδιεύθυνση Οικονομικού Εγκλήματος της κυπριακής Αστυνομίας, συνέλαβε πριν λίγο τον Ηγούμενο της Μονής Αββακούμ, Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο.
 

Χαμός στον «αέρα» μεταξύ Λιάγκα-Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ: «Αφορήστε με κιόλας, τιμή μου»


Ο εν αργία Μοναχός θεωρείται ύποπτος για σειρά αδικημάτων οικονομικής φύσεως και αναμένεται να οδηγηθεί στο δικαστήριο για να ζητηθεί διάταγμα προφυλάκισης.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι στη Μονή Αββακούμ, είχε εντοπιστεί χρηματοκιβώτιο με €800.000 τα οποία ο Νεκτάριος ισχυριζόταν ότι του ανήκουν.

Επίσης είχε αποκαλυφθεί ότι οργανώνονταν, σχεδόν καθημερινώς , «θαύματα», που αποδίδονταν σε σταυρό που δήθεν ανάβλυζε μύρο... Το οποίο έβαζαν οι ίδιοι οι μοναχοί με οδηγίες του Ηγουμένου Νεκταρίου.

Το μοναστήρι είχε καταστεί πόλος έλξης χιλιάδων πιστών από τη Κύπρο και το εξωτερικό. Υπάρχουν μαρτυρίες ότι πιστοί έδιναν χρήματα ως να "διευκολύνουν" κάποιο θαύμα. Ο Νεκτάριος ισχυριζόταν ότι άτεκνα ζευγάρια απέκτησαν παιδί και άλλοι άνθρωποι θεραπεύτηκαν από σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Μετά την αποκάλυψη της απάτης το Μοναστήρι έκλεισε και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνέστησε Συνοδικό Δικαστήριο με σκοπό την καθαίρεση του Αρχιμανδρίτη και άλλων μοναχών.

 

Tags
Back to top button