Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κύπρος: Επεισόδια έξω από την Βουλή από μαθητές

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την Βουλή στη Λευκωσία όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας  από μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης, οι οποίοι αντιτίθενται στην μεταρρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας για τα σχολεία. 

Έξω από τη Βουλή βρίσκονταν περίπου 300 μαθητές ενώ από την διαμαρτυρία δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης αφού κάποιοι μαθητές επέλεξαν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους με την ρίψη αντικειμένων. Πέταξαν πορτοκάλια, ξύλα, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα προς το μέρος των αστυνομικών που βρίσκονται παρατεταγμένοι μπροστά από τα κιγκλιδώματα που έχουν τοποθετηθεί.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τους νέους Κανονισμούς Λειτουργίας των Δημοσίων Σχολείων, οι οποίοι προνοούν εξετάσεις κάθε τέλος τετραμήνου και επαναφορά της μαθητικής στολής.

Το επεισόδια σχολίασε ο Κύπριος υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής αναφέροντας ότι "οι αποφάσεις λαμβάνονται στη βάση δημοκρατικών διαδικασιών και δεν πρέπει με πέτρες ή με οποιαδήποτε άλλη μορφή βίας να προσπαθεί ο οποιοσδήποτε να περάσει την άποψή του"

Ερωτηθείς για το θέμα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Υπουργείο, ο κ. Καδής είπε ότι το Υπουργείο στηρίζει τις πρόνοιες των κανονισμών που κατατίθενται προς ψήφιση, στη βάση επιστημονικής τεκμηρίωσης.

Tags
Back to top button