Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κύπρος: Βίντεο ντοκουμέντο ξυπνά μνήμες από την εισβολή του 1974

Την ώρα που οι συνομιλίες για επίλυση του κυπριακού κορυφώνονται με το διπλωματικό ενδιαφέρον να χτυπά κόκκινο μετά τη διάσκεψη της Γενεύης, το βρετανικό δίκτυο Channel 4 γυρίζει πίσω στο 1974 και υπενθυμίζει τη στιγμή που οι πρώτοι Τούρκοι αλεξιπτωτιστές προσγειώνονταν σε κυπριακό έδαφος, σηματοδοτώντας την έναρξη της τουρκικής εισβολής.

Ο δημοσιογράφος που περιγράφει τις καταλυτικές για το νησί στιγμές είναι ο Michael Nicholson που βρέθηκε κοντά στο σημείο εντελώς τυχαία, επειδή χάλασε το αυτοκίνητό του. Το βίντεό του ταξίδεψε στο Λονδίνο με αεροσκάφος της RAF και έπαιξε στις ειδήσεις της επόμενης ημέρας.

Στο βίντεο που δημοσιεύει στον λογαριασμό του στο Facebook το Channel 4 σημειώνει πως ίσως υπάρχει πια ελπίδα για ειρήνη και πως πιθανώς ο διαχωρισμός του νησιού να οδηγείται στο τέλος του. Περιλαμβάνει επίσης δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, που τονίζει πως το Λονδίνο προσπαθεί να είναι όσο πιο χρήσιμο γίνεται (στις συνομιλίες).

Tags
Back to top button