Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Kτηνίατρος αποκαλύπτει: Oι 5 ράτσες σκύλων που θα πρέπει να μείνουμε μακριά

Βρετανός κτηνίατρος αποκάλυψε ποιες ράτσες σκύλων θα απέφευγε να έχει στην κατοχή του, επικαλούμενος τα κοινά προβλήματα υγείας τους, που μπορεί όχι μόνο να είναι δαπανηρά αλλά ακόμα χειρότερα να οδηγήσουν σε μεγάλες στενοχώριες.

Ο Alex Crow μοιράστηκε τις απόψεις του σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Tik Tok και περιλαμβάνει στη λίστα του ράτσες που συναντά πιο συχνά στο επάγγελμά του. Με τίτλο «Οι 5 ράτσες που δεν θα είχα ως κτηνίατρος», ο Crow, ο οποίος είναι ο επικεφαλής κτηνίατρος της Net Vet, σύμφωνα με δημοσίευμα της «New York Post», συμβούλευσε να μην αποκτήσουμε αυτούς τους τύπους σκύλων:

Σαρ Πέι

«Το ρυτιδιασμένο δέρμα της κινεζικής ράτσας είναι η πηγή πολλών προβλημάτων υγείας για το κουτάβι», λέει ο κτηνίατρος. «Παρότι πολλοί βρίσκουν τις ρυτίδες αξιολάτρευτες, μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές δερματικές μολύνσεις, καθώς τα βακτήρια κολλάνε ανάμεσα στις πτυχές και φουσκώνουν», πρόσθεσε.

Γιατρός αποκαλύπτει: Πόσο νερό πρέπει να πίνετε καθημερινά για να μην πάρετε βάρος

Τα σκυλιά αυτά είναι, επίσης, επιρρεπή σε μολύνσεις των αυτιών ως αποτέλεσμα των στενών ακουστικών καναλιών τους. Σύμφωνα με τον κτηνίατρο, η συγκεκριμένη ράτσα χρειάζεται συχνά μια επέμβαση τύπου λίφτινγκ, που θα εμποδίσει τα βλέφαρά τους να κυλήσουν προς τα εμπρός, ενώ υποφέρουν επίσης από μια πάθηση γνωστή ως «πυρετός Shar Pei».

Σκύλοι με πλατύ πρόσωπο

Οι σκύλοι με πλατύ πρόσωπο – όπως τα γαλλικά, τα παγκ και τα μπουλντόγκ – βρίσκονται στη λίστα επειδή έχουν αναπνευστικές δυσκολίες, ενώ πάσχουν συχνά από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Αυτά τα προβλήματα μπορούν να επιβαρύνουν τον ιδιοκτήτη, καθώς συχνά απαιτούν μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση, για να διορθωθεί η κατάστασή τους», είπε ο κτηνίατρος.

Υποφέρουν, επίσης, από λοιμώξεις του δέρματος και των αυτιών, αλλεργίες και είναι επιρρεπή σε προβλήματα με τη σπονδυλική τους στήλη. Παράλληλα, έχουν προβλήματα λόγω των διογκωμένων ματιών.

Γερμανικός ποιμενικός

Ο κτηνίατρος συμπεριέλαβε τον δημοφιλή γερμανικό ποιμενικό, αλλά παραδέχθηκε ότι αυτή η προσθήκη ήταν περισσότερο προσωπική του άποψη. Όπως εξήγησε, αυτά τα σκυλιά χρειάζονται έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο ζωής, για να είναι ευτυχισμένα, που περιλαμβάνει άφθονη άσκηση και πνευματική διέγερση, η έλλειψη των οποίων θα μπορούσε να οδηγήσει σε άγχος και προβλήματα συμπεριφοράς. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι εμφανίζουν συχνά δυσπλασία των ισχίων και των αγκώνων και άλλα προβλήματα των αρθρώσεων.

Μεγάλος Δανός

Ένας άλλος μεγάλος σκύλος, για τον οποίο προειδοποίησε ο κτηνίατρος, είναι ο μεγάλος Δανός, επειδή οι «ευγενικοί γίγαντες» είναι επιρρεπείς σε μια καρδιακή πάθηση, γνωστή ως διατατική μυοκαρδιοπάθεια. Ανέφερε, επίσης, το μικρό προσδόκιμο ζωής, καθώς ζουν 7 έως 8 χρόνια, γεγονός που οφείλεται στο μεγάλο τους μέγεθος. «Θα το έβρισκα απίστευτα δύσκολο να τους αποχαιρετήσω έπειτα από τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ειδικά όταν έχουν τόσο υπέροχο ταμπεραμέντο», δήλωσε.

Ντάτσχουντ

Η συγκεκριμένη ράτσα μπήκε στη λίστα λόγω του σχήματος των σκυλιών. Η μακριά τους πλάτη και τα κοντά τους πόδια τα καθιστούν επιρρεπή σε σοβαρά προβλήματα στην πλάτη. Είναι πιθανό, επίσης, να υποφέρουν από προβλήματα στις αρθρώσεις και από μια κληρονομική πάθηση των ματιών, γνωστή ως προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς. «Παρόλο που συχνά έχουν υπέροχες προσωπικότητες, το σχήμα του σώματός τους ευνοεί πολλαπλά προβλήματα υγείας. Μου ραγίζει την καρδιά να τα βλέπω να περνούν όλα αυτά, μόνο και μόνο εξαιτίας του τρόπου εκτροφής τους», είπε ο κτηνίατρος.

Tags
Back to top button