Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Ξεβράστηκε μπλε μέδουσα στη Μεγάλη Βελανιδιά (φώτο)

Κάτοικοι της Μεγάλης Βελανιδιάς στο Ν. Αγχίαλο, ενώ περπατούσαν σήμερα κατά τις πρώτες μεσημεριανές ώρες έπεσαν πάνω σε μια μπλε μέδουσα.

Το χρώμα του θαλάσσιου ασπόνδυλου τους κέντρισε το μάτι και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για μέδουσα η οποία είναι γνωστή και ως «τσούχτρα» επειδή μόλις ακουμπήσει το ανθρώπινο σώμα, εκκρίνει ένα υγρό το οποίο προκαλεί τσούξιμο και κνησμό.

Κοπάδια από τσούχτρες έχουν κάνει κατά τους θερινούς μήνες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Έντονο ήταν το φαινόμενο τόσο πέρυσι όσο και πρόπερσι. Το καλοκαίρι του 2018 είχαν κάνει την εμφάνισή τους στις Πλάκες, την Αγριά αλλά και στη Σκόπελο στον Στάφυλο.

Για την παρακολούθηση των τσουχτρών και μεδουσών το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας δημιούργησε ένα ειδικό πρόγραμμα το οποίο της κατάγραψε και παρουσίασε σε έναν χάρτη που εμφανίστηκαν

Tags
Back to top button