Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινούν έρευνες για τυχόν εικονικές συναλλαγές για τα 3 εκατ. ευρώ του Καλογρίτσα

Στο στόχαστρο των ερευνών βρίσκονται οι φερόμενες εικονικές συναλλαγές που καταγγέλλει ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας ότι βρίσκονται πίσω από τα τρία εκατομ. ευρώ που του έδωσε η λιβανέζικη εταιρεία CCC και ισχυρίζεται ότι έγιναν υπό την καθοδήγηση του Νίκου Παππά, για να δώσει την εγγύηση για την τηλεοπτική άδεια που δεν πήρε τελικά, γιατί δεν βρήκε τα λεφτά και κρίθηκε έκπτωτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποκάλυψε ότι αρνήθηκε να του δώσει τα περίπου 27 εκατ. ευρώ που του ζήτησε ο εργολάβος για την πρώτη δόση της άδειας και ο Δημήτρης Κοντομηνάς αρνήθηκε να τον κάνει συνέταιρο του στον «Αλφα» που δεν είχε πάρει άδεια, δίνοντας το 51%. Ο Καλογρίτσας υποστηρίζει ότι τα λεφτά τελικά προωθήθηκαν στη δημιουργία φιλοκυβερνητικού τύπου αλλά η CCC ζήτησε πίσω τα λεφτά και η υπόθεση οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη, όπως αναφέρει η Χριστίνα Κοραή στο newpost.gr

Εφόσον τα e-mails που κατέθεσε ο Καλογρίτσας μαζί με τη μήνυση του κατά της CCC, επιβεβαιωθεί ότι είναι γνήσια, αποκαλύπτεται μια περίεργη πορεία του χρήματος που εγείρει κρίσιμα ερωτηματικά.

Κωδικοί, χώρες και ημερομηνίες

Ένα από τα e-mail προς τον δικηγόρο του Καλογρίτσα, αναφέρει ότι: «Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος για την τελική συναλλαγή. Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος και η White Porsca είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των «φίλων» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού που είχαν μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνει σε αυτή τη φόρμουλά».

Ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης, δήλωσε ότι οι συγκεκριμένες καταγγελίες πρέπει να ελεγχθούν. «Είναι λάθος να υπάρχει όλη αυτή η μεθοδολογία» δήλωσε στο «πρώτο θέμα». «Να βγαίνει ένα e-mail που, όποιος το διαβάζει, είναι προβληματικό» συνέχισε. «Γιατί μιλάει για τρία εκατομμύρια που θα πάνε στα Εμιράτα και θα γυρίσουν στο “τοπικό”. Το “τοπικό” εμένα με παραπέμπει ότι θα γυρίσουν από εκεί που ξεκίνησαν. Εμείς είμαστε το “τοπικό” και το champions league ήταν τα Εμιράτα. Όλα αυτά, λοιπόν, πρέπει να διερευνηθούν. Οι κωδικές ονομασίες όπως ξέρετε δεν χρησιμοποιούνται για νόμιμες πράξεις».

Οι ημερομηνίες

Σε άλλο e-mail που περιλαμβάνεται στη μήνυση ο Σαμέρ Χούρι φέρεται να πιέζει για την παροχή των χρημάτων άμεσα, τον συνεργάτη τους Σεβάγκ Πανοσσιάν (Sevag Panossian) που επισήμανε ότι «συνήθως παρέχουμε την προκαταβολή αφότου λάβουμε την τραπεζική εγγύηση». «Εάν πληρώσουμε πριν να έχουμε την εγγύηση, δεν θα έχουμε καμία εξασφάλιση ότι θα παρέχουν την εγγύηση ή ότι η εγγύηση θα είναι από τράπεζα αποδεκτή από εμάς» τόνισε. «Σε παρακαλώ προχώρησε. Εμπιστευόμαστε αυτούς τους τύπους. Χρειαζόμαστε τα μετρητά σήμερα» επέμεινε ο Σαμέρ Χούρι.

Το e-mail φέρει ημερομηνία 27 Αυγούστου 2016, δύο ημέρες πριν την λήξη της προθεσμίας για την καταβολή της εγγύησης για τις τηλεοπτικές άδειες. Πολλές συμπτώσεις!

Η Αρχή Ξεπλύματος και η ΤτΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη οι αρχές μελετούν τις καταγγελίες Καλογρίτσα. Σε τέτοιες περιπτώσεις η νομική διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής:

  • Παρέμβαση της Ανεξάρτητης Αρχής για την καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Επικεφαλής τοποθετήθηκε, τον Ιούνιο του 2017, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αννα Ζαίρη, από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο υπό την τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου με τη συμμετοχή της εισαγγελέως του ανώτατου δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου.
  • Όπως εξήγησαν πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος στο Newpost, η Αρχή θα πρέπει να ζητήσει τη δικαστική συνδρομή της Κύπρου και την συνδρομή της Τράπεζας της Ελλάδος. Δεν μπορεί η ΤτΕ αυτεπάγγελτα να κινηθεί για να ερευνήσει τυχόν εικονικές συναλλαγές.
  • Είναι θέμα ωρών ή ημερών να κινηθεί αυτεπάγγελτα και η Δικαιοσύνη. Με εισαγγελική εντολή αναμένεται να ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση με αφορμή τις καταγγελίες Καλογρίτσα. Καθώς η δικαστική έρευνα θα πέσει σε όνομα πρώην υπουργού (του Νίκου Παππά) η δικογραφία θα παραπεμφθεί στη Βουλή που θα αποφασίσει εάν θα γίνει εξεταστική ή προανακριτική ή εάν σταλεί πίσω στη Δικαιοσύνη.

Τι απαντά η CCC

Η CCC με ανακοίνωση της, εξέφρασε τη λύπη της που το όνομά της συνδέεται με μια πολιτική αντιπαράθεση, απορρίπτει κατηγορηματικά την παραπλανητική απεικόνιση της εταιρείας, όπως προβάλλεται από μερίδα των μέσων και δηλώνει ότι εμπιστεύεται πλήρως το ελληνικό δικαστικό σύστημα για την επίλυση της αντιδικίας με την εταιρεία «Τοξότης», όπως αναφέρει.

Tags
Back to top button