Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε ο 5ος τελικός των πλει οφ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού – Ακούστε ζωντανά

Είναι το ιδανικό φινάλε σε μια σεζόν που όταν ξεκίνησε ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης ήταν το πόσες φορές θα αναμετρηθούν φέτος Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Με το νέο φορμάτ της Euroleague και δεδομένου ότι εντός των ελληνικών συνόρων οι δύο αιώνιοι παραμένουν χωρίς αντίπαλο οι πιθανότητες ήταν να δούμε έως και 15 (!) ντέρμπι (αν έπαιζαν αντίπαλο στα play off της Euroleague), ωστόσο το κοντέρ με το σημερινό ματς στο ΣΕΦ θα σταματήσει στα 10.

Μόνο που το 10ο φετινό ντέρμπι αιωνίων είναι και το πιο «καθοριστικό» καθώς σήμερα το βράδυ κρίνεται ο τίτλος του πρωταθλητή στο φετινό πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό να έχει το πλεονέκτημα της έδρας, το οποίο σύμφωνα με τη μέχρι τώρα προϊστορία έχει αποδειχθεί κάτι παραπάνω από καθοριστικό.

Από τις 11 συνολικά φορές που η σειρά των τελικών έφτασε σε 5ο παιχνίδι, τις 10 έχουν πανηγυρίσει οι γηπεδούχοι με μοναδική εξαίρεση την σεζόν 1998-1999 όταν στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 62-52 τον Ολυμπιακό και πήρε τον τίτλο.

Στις άλλες τρεις φορές όμως που ερυθρόλευκοι και πράσινοι κοντραρίστηκαν στον «τελικό των τελικών» ο τίτλος πήγε στον Πειραιά (94-95, 95-96, 11-12) κι απομένει να δούμε τι θα συμβεί σήμερα.

Στους δύο προηγούμενους τελικούς της φετινής σειράς που έγιναν στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με ισάριθμες ανατροπές. Στο 1ο ματς έχανε με 55-58 κι ενώ απέμεναν δύο λεπτά για το τέλος και νίκησε με 63-58, ενώ στον 3ο τελικό ο ΠΑΟ ήταν μπροστά με 48-58 στο 35’ κι έχασε με 64-62!

Οι περισσότεροι πάντως συμφωνούν πως ότι κι αν έχει γίνει μέχρι στιγμής δεν έχει καμία απολύτως σημασία καθώς σήμερα είναι ένα ματς που κρίνει τίτλο.

Από την άλλη υπάρχουν και κάποια δεδομένα αγωνιστικά ζητήματα τα οποία προφανώς και θα παίξουν ρόλο. Για παράδειγμα αν ο Ολυμπιακός θέλει να διατηρήσει τον τίτλο του δεν μπορεί να επαναλάβει τα 23 λάθη που έκανε στο ΟΑΚΑ κι αν ο Παναθηναϊκός θέλει να επαναλάβει τον άθλο του 1999 δεν μπορεί να «κλείσει» τρίτο σερί αγώνα στο ΣΕΦ με… μπλακ όαυτ.

Ιδιαίτερα προβλήματα στις δύο ομάδες δεν υπάρχουν καθώς στον Ολυμπιακό θα απουσιάσουν οι εδώ και καιρό τραυματίες Χάκετ, Λοτζέσκι, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι κ.κ Πηλοϊδης, Αναστόπουλος, Μάνος.

Ακούστε ζωντανά την αναμέτρηση

Tags
Back to top button