Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ξεκίνησε η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου για το Eurogroup

Tην υποψηφιότητά τους καλούνται να υποβάλλουν οι υπουργοί των 19 κρατών-μελών για τη θέση του επόμενου προέδρου του Eurogroup.

 

Σύμφωνα με την επιστολή της Γενικής Γραμματείας του Eurogroup προς τα κράτη-μέλη, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν την υποψηφιότητά τους μέχρι τις 30 Νοεμβρίου μαζί με μια συνοδευτική επιστολή. Τα ονόματα των υποψηφίων θα ανακοινωθούν την 1η Δεκεμβρίου.

 

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 4 Δεκεμβρίου. Η διαδικασία θα ξεκινήσει με τους υποψηφίους να γνωστοποιούν τις προτεραιότητές τους για τα επόμενα δυόμισι χρόνια.

 

Ο νέος πρόεδρος θα εκλεγεί με απλή πλειοψηφία (τουλάχιστον 10 ψήφους). Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό, ο νυν πρόεδρος, Γερούν Ντάισελμπλουμ θα ενημερώσει ιδιαιτέρως τους υποψηφίους για τις ψήφους που έχουν λάβει προκειμένου να αποφασίσουν οι ίδιοι εάν επιθυμούν να συνεχίσουν ή να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους. Η ψηφοφορία θα επαναληφθεί μέχρι κάποιος να λάβει τουλάχιστον 10 ψήφους.

 

Μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον τους έχουν εκφράσει δημοσίως ο υπουργός της Σλοβακίας Πίτερ Κάζιμιρ και του Λουξεμβούργου Πιέρ Γκραμένια, ενώ ως «σοβαρή» υποψηφιότητα εμφανίζεται στον Τύπο ο Πορτογάλος Μάριο Σεντένο μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες ο Μπρούνο Λεμέρ, που παρουσιαζόταν ως φαβορί, έχει δεύτερες σκέψεις, καθώς οι υποχρεώσεις του εντός της χώρας είναι ήδη πολύ αυξημένες.

Tags
Back to top button