Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κρίσιμη συνάντηση Αρχηγού ΕΦ με τον Α/ΓΕΣ στην Λευκωσία για συντονισμό κινήσεων ενόψει τουρκικών προκλήσεων

Μόνο τυχαία δεν κρίνεται η συνάντηση στις 15 Νοεμβρίου 2021, μεταξύ του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστρατήγου Δημόκριτου Ζερβάκη, με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), Αντιστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση, στο στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς.
Η ανακοίνωση του ΓΕΕΦ αναφέρει ότι “στην κατ’ ιδίαν συζήτηση, αναπτύχθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, οι διάφορες πτυχές της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δυο Επιτελείων, ενώ αναδείχθηκαν οι στενοί δεσμοί που συνδέουν τις δύο χώρες σε θέματα άμυνας και ασφάλειας”.

, oι δύο ανώτατοι αξιωματικοί συζήτησαν την συνεργασία των δύο πλευρών στην πιθανή περίπτωση τουρκικής πρόκλησης το επόμενο διάστημα, πριν την έναρξη εξορύξεων μεγάλων κολοσσών στην κυπριακή ΑΟΖ, με τουρκική προσπάθεια εξόρυξης και έντασης ταυτόχρονα.

Τα επιτελεία και στις δύο πλευρές βλέπουν και λαμβάνουν σήματα νέων πιθανών τουρκικών προκλήσεων, τις οποίες θα πρέπει η εθνική φρουρά και ο ελληνικός στρατός, να αντιμετωπίσουν καίρια, και όχι μόνο με ψυχραιμία όπω οι πολιτικοί.

Με ποιο τρόπο ετοιμάζονται να παρέμβουν οι Τούρκοι στις εξορύξεις ενεργειακών κολοσσών στην Κύπρο αρχές του 2022;

Μεγάλη οργή προκάλεσε στην Τουρκία σύμφωνα με δηλώσεις του Ακάρ, η Τετραμερή άσκηση «EUNOMIA 2 – 21», που έγινε στην Κύπρο, αφού σε αυτήν έχουμε μια ιδιότυπη πρόβα τζενεράλε σε περίπτωση που οι Τούρκοι προσπαθήσουν να αντιδράσουν με πολεμικά πλοία, στις εξορύξεις των γαλλικών, ιταλικών και αμερικανικών κολοσσών στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η Τουρκία έχει έναν μοναδικό τρόπο για να επιχειρήσει σε εξαναγκασμό τον ελληνισμό να αποδεχθεί τις άνομες διεκδικήσεις της και αυτός είναι τα πολεμικά επεισόδια και παρεπόμενες πιθανές εχθροπραξίες.

Το σενάριο ναυτικού αποκλεισμού νήσων και βραχονησίδων είναι το μόνιμο σενάριο των τουρκικών αεροναυτικών ασκήσεων στο Αιγαίο εδώ και 15 χρόνια.

Τώρα που ο Ερντογάν και ο Yπουργός Eνέργειάς του, μας προειδοποίησαν για έρευνες στην Α.Μεσόγειο, τις οποίες δεν θα αποδεχθεί Λευκωσία και Αθήνα, είναι πιθανό να έχουμε εκτράχυνσνη της καταστάσεως και την διολίσθηση σε ένα σενάριο αεροναυτικού αποκλεισμού της Κύπρου, η οποία σημειωτέον δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ.

Τι μπορεί να γίνει σε αυτήν την περίπτωση;

Αθήνα και Λευκωσία ότι βλέπουν με ιδιαίτερα θετικό μάτι τη στρατιωτική συνεργασία με Αίγυπτο και Ισραήλ σε θέματα Άμυνας, ειδικά σε ότι αφορά το επόμενο Τρίμηνο.

Στο πλαίσιο του Αμερικανού νόμου EASTMED ACT, Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ θα επιδιώξουν την υπογραφή μίας τριμερούς συνεργασίας στην οποία θα καθορίζονται κοινοί στόχοι και σκοποί, θέτοντας αυτή τη συνεργασία σε μία νέα και κυρίως ουσιαστική βάση.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, πέραν από τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που αναμένεται να καθιερωθούν σε τακτική βάση, στόχος είναι η δημιουργία πυλώνων συνεργασίας στον τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών και παράλληλα συνεργασίας στον τομέα της βιομηχανίας που θα καλύπτουν σε πρώτο στάδιο ζητήματα έρευνας και καινοτομίας.

Οι κινήσεις και τα παράλογα σχέδια της Τουρκίας με σκοπό την υφαρπαγή ΑΟΖ όχι μόνο στην Α.Μεσόγειο αλλά οπουδήποτε στον πλανήτη μπορούν να σκεφτούν οι Τούρκοι, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία για τις πραγματικές προθέσεις του Ερντογάν στην περιοχή μας.

Tags
Back to top button