Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κρίση στη Γαλλία μετά την παραίτηση του υπ. Εσωτερικών - Kαθησυχάζει ο Ε.Μακρόν

Η παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ δεν συνιστά «πολιτική κρίση» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σήμερα, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της κυβέρνηση.

«Τίποτα απ' όσα συμβαίνουν τις τελευταίες 48 ώρες δεν θυμίζει πολιτική κρίση. Το κράτος λειτουργεί (...) η κυβέρνηση ασκεί άριστα το έργο της», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, σύμφωνα με τον Μπενζαμέν Γκριβό.

Ο Μακρόν συγκάλεσε αυτή τη συνεδρίαση εν μέσω της κυβερνητικής κρίσης που ξέσπασε χθες όταν αναγκάστηκε να αποδεχθεί την παραίτηση του Κολόμπ, του υπουργού Εσωτερικών και στενού πολιτικού του συμμάχου. Προσωρινά καθήκοντα υπουργού Εσωτερικών ανέλαβε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ.

Ο πρόεδρος εκτιμά ότι η παραίτηση ήταν «επιλογή» του Ζεράρ Κολόμπ. «Από τα τέλη του καλοκαιριού στράφηκε προς τη Λιόν και τους Λιονέζους και, κάνοντάς το αυτό, βρέθηκε ο ίδιος σε θέση να παραιτηθεί», πρόσθεσε.

Ο Μακρόν ζήτησε από τους υπουργούς του να «επικεντρωθούν πλήρως» στα καθήκοντά τους.

Ο Γκριβό σημείωσε ότι ο διορισμός ενός νέου υπουργού στη θέση του Κολόμπ είναι «θέμα λίγων ημερών».

Tags
Back to top button