Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κοσμογονικές αλλαγές στην Κίνα: Ο πρόεδρος Ξι Ζιπίνγκ έγινε ο νέος «μεγάλος τιμονιέρης» και την οδηγεί στη «Νέα Εποχή»

Λίγοι έχουν καταλάβει την κοσμογονική αλλαγή που συνελείται αυτή την στιγμή στην Κίνα μετά την υιοθέτηση της πολιτικοοικονομικής άποψης του Κινέζου ηγέτη Ξι Ζι Πινγκ για το ότι η Κίνα πρέπει να γίνει «σοσιαλιστική με κινεζικά χαρακτηριστικά σε μια νέα εποχή» για την παγκόσμια κυριαρχία αλλά με κινεζικές ιδιαιτερότητες: 

Να μείνει η εξουσία στο Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας, κάτι το οποίο στο άμεσο μέλλον δεν θα είναι εφικτό αφού θα αλλάξει το νομικό και το κανονιστικό πλαίσιο της Κίνας και είναι ζήτημα χρόνου η εξουσία να διαχυθεί σε άλλες... ιδεολογίες.

Άλλωστε το ίδιο το ΚΚΚ αποκήρυξε το μαρξιστικό οικονομικό του σύστημα αφού έχει οικειοποιηθεί το καπιταλιστικό εδώ και δεκαετίες. Απλά κράτησε το κομμάτι που το αφορούσε αυτό της εκτελεστικής εξουσίας.

Όμως η ενσωμάτωση της σκέψης του Xi Jinping στο καταστατικό του ΚΚΚ σημαίνει ότι πλέον ο Κινέζος πρόεδρος αποκτά status... Μάο Τσε Τουνγκ

Η νέα πορεία της χώρας έχει το όνομά του και δικαίως μπορεί να χαρακτηριστεί και ο ίδιος «Μεγάλος Τιμονιέρης»

Όλα έγιναν στο 19ο συνέδριο του ΚΚΚ όπου ο Xi δεσμεύτηκε ότι θα οδηγήσει την Κίνα σε μια «νέα εποχή» διεθνούς δύναμης και επιρροής

« Το Κονγκρέσσο ομόφωνα συμφωνεί ότι η σκέψη του Xi Jinping θα αποτελέσει έναν από τους οδηγούς δράσης του κόμματος στο καταστατικό του»

Αυτό όμως που είχε επίσης πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ήταν ότι για πρώτη φορά οι Κινέζοι παραδέχτηκαν την ύπαρξη χρέους στο συνέδριο του κόμματος!

Η Κίνα δεν εκδίδει κρατικά ομόλογα αλλά έχει το πρώτο μεγαλύτερο εταιρικό χρέος στον κόσμο με τις ΗΠΑ να έχουν το δεύτερο.

Οι Διεθνείς Οίκοι Πιστοληπτικής Αξιολόγησης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εκτιμούν ότι το κινεζικό χρέος ανέρχεται στο 242% με προοπτική να φθάσει το 304% του ΑΕΠ το 2022. 

Αν υποθέσουμε ότι το έχουν εκριμήσει σωστά βεβαίως.  Πολύ σημαντικό είναι να σημειώσουμε ότι ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Κίνας Ζου, που είναι άνθρωπος του Ξι Ζιπίνγκ είπε ότι η ισοτιμία του κινεζικού νομίσματος πρέπει να καθορίζεται τελείως ελεύθερα από τις διεθνείς αγορές και όχι από την κεντρική Κυβέρνηση.

Προφανώς έχει να κάνει και αυτό με την στροφή της Κίνας προς τη «Νέα Εποχή» που είπε ο πρόεδρος Ξι

Μέσα σε όλα αυτά ο πρόεδρος Ξι είπε και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό. ΟΙ κινεζικές ΕΔ θα είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση και οπουδήποτε, στα μέσα του 2050.

Ο Ξι Ζιπίνγκ έχει κατανοήσει ότι το τέλος της κομμουνιστικής εξουσίας πλησιάζει. Επειδή ήδη έχει δώσει δείγματα γραφής μεγάλου ηγέτη σε στιλ Β.Πούτιν και επειδή φαίνεται ότι βλέπει μακριά, τον ενδιαφέρει μόνο ένα πράγμα και αυτό είναι η μετάβαση της εξουσίας να γίνει ομαλά και στον σωστό χρόνο.

Πιθανότατα το έχουν καταλάβει και στο ίδιο το ΚΚΚ.

Αυτό που θέλουν είναι να ενσωματωθεί η κομμουνιστική περίοδος στην κινεζική Ιστορία όπως ακριβώς έκανε και η Ρωσία με την δική της

 

Tags
Back to top button