Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Τα στοιχεία για τους θανάτους και η στατιστική αλχημεία

Στοιχεία για την τραγική συνέπεια της πανδημίας με τους νεκρούς και την συνέπεια της διαχειριστικής ανυπαρξίας μέτρων δημόσιας υγείας στην Ελλάδα

Στη σημερινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού 98.4 με τον Γιώργο Σαχίνη , παρατέθηκαν αναλυτικά στοιχεία για την τραγική συνέπεια της πανδημίας με τους νεκρούς και την συνέπεια της διαχειριστικής ανυπαρξίας μέτρων δημόσιας υγείας στην Ελλάδα.

Τα στοιχεία  που είναι από την βάση  δεδομένων «Our World in Data», την ίδια δηλαδή που χρησιμοποιούν κατά καιρούς οι διαχειριστές της πανδημίας, είναι εξόχως αποκαλυπτικά.

Το Διάγραμμα  που δείχνει συνολικά τον αριθμό των θανάτων ανά εκατ. κατοίκους και μάλιστα να του δούμε συγκριτικά με την Ευρώπη.

Στις 8 Δεκεμβρίου λοιπόν του 2020 η Ευρώπη κατέγραφε 580,94 και η Ελλάδα 307,98, σχεδόν το μισό δηλαδή.

Με λίγα λόγια και μόνο με εξαίρεση μερικά χρονικά μικρά διαστήματα, η αναλογία ξεπερνάει το μισό, δηλαδή είμαστε πάνω από τον μέσο όρο, ήδη από πέρυσι !!!

Καταφέρνοντας να μειώσουμε ακόμη περισσότερο πρόσφατα πριν από 10 ημέρες – σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία – δηλαδή:

 Στις 28 Νοεμβρίου, καταγράφονταν 1.885,06 για την Ευρώπη και 1.731,70 για την Ελλάδα, αυτό κι αν είναι επιτυχία!

Ένα άλλο διάγραμμα εξίσου ενδεικτικό.

Αυτό λοιπόν δεν αφορά τον αριθμό των θανάτων – εννοείται από COVID - ανά πληθυσμό, αλλά τη θνητότητα που είναι ίσως ακόμη πιο σημαντικό γιατί αν δεχθούμε ότι μας χτύπησε το μοιραίο και ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς – έτσι δηλαδή όπως ισχυρίζονται όταν τα βρίσκουν δύσκολα να περάσουν το αφήγημα της επιτυχούς διαχείρισης – είναι λοιπόν αυτό η θνητότητα: το ποσοστό των ανθρώπων που χάνονται από  COVID, στο σύνολο εκείνων που νόσησαν από  COVID.

Κορονοϊός-Γκάγκα: Δεν «γεμίζουν» αμέσως οι κλίνες που μένουν κενές–Όσα είπε για τα εμβόλια

Αυτό λέγεται θνητότητα!

Και ας το δούμε συγκριτικά με δυο άλλες χώρες τη Σουηδία που δεν είχε αυτούς τους αυστηρούς περιορισμούς και την Ιαπωνία, που δεν έχει υποχρεωτικά μέτρα, ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και για να κάνει κάποιος το εμβόλιο υπογράφει έγγραφη συγκατάθεση μετά από εξαντλητική ενημέρωση και τέλος είναι η χώρα που έκανε Ολυμπιακούς το περασμένο καλοκαίρι.

Τέλος θα τη συγκρίνουμε και τη θνητότητα με εκείνη που ισχύει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για δείτε λοιπόν τι συμβαίνει στις 8 Δεκεμβρίου του 2020.

Ελλάδα 2,71% αμέσως μετά Σουηδία 2,37%, στη συνέχεια παγκοσμίως 2,36% και τέλος Ιαπωνία 1,47%.

Έκτοτε παραμένουμε πρώτοι μέχρι τις 21 Νοεμβρίου του 2021.

Έκτοτε εξακολουθούμε να έχουμε ελαχιστότατη διαφορά από τον παγκόσμιο μέσο όρο της τάξης του 0,01%.

Ορίστε και το διάγραμμα.

Βίντεο με την εξέλιξη της θνητότητας διαχρονικά

Πάμε τώρα στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα αυτή τη φορά.

Δεν είναι η θνητότητα είναι η θνησιμότητα δηλαδή το % των θανάτων που σημειώνονται από διάφορες παθήσεις και εκτός  COVID.

Το ακόλουθο διάγραμμα δείχνει το ποσοστό των θανάτων συγκριτικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Φτάνει δηλαδή το 7% κι όχι ότι δεν παρατηρήθηκε αύξηση – όπως μας έλεγαν κάποιο κάποτε – ας μην πούμε ονόματα, μιας και τους ξέρουμε !!!

Δείτε όμως και την διακύμανσή της, κι όλα αυτά αν δεχθούμε ότι όλα γίνονται σωστά και ότι στέλνονται όλοι οι θάνατοι κι από τα ληξιαρχεία, σε σωστό χρόνο και τόσα άλλα.

Δείτε όμως ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα με τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα δημόσιας τάξης και όχι δημόσιας υγείας.

 

Tags
Back to top button