Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Νέο τεστ δίνει απαντήσεις σε 4 λεπτά με την ακρίβεια του PCR

Αισθητήρα που ανιχνεύει τον κοροναϊό με την ακρίβεια του PCR, αλλά δίνει αποτέλεσμα σε μόλις 4 λεπτά, παρουσίασαν ερευνητές στην Κίνα, την ώρα που πολλές χώρες πασχίζουν να καλύψουν τη ζήτηση για διαγνωστικές εξετάσεις.

Το PCR, ή αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης, θεωρείται η πιο αξιόπιστη εξέταση για τον πανδημικό κοροναϊό, απαιτεί όμως εξειδικευμένα εργαστήρια και χρειάζεται ώρες για να δώσει απάντηση.

Λόγω της εξάπλωσης της άκρως μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον, πολλά εργαστήρια αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο φόρτο εργασίας με αποτέλεσμα να καθυστερεί η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Φουντάν στη Σαγκάη υποστηρίζουν ότι έχουν τη λύση.

Σε μελέτη που δημοσιεύουν στην επιθεώρηση Nature Biomedical Engineering, αναφέρουν ότι ανέπτυξαν έναν «εμβιομηχανικό αισθητήρα» που ανιχνεύει το γενετικό υλικό του SARS-CoV-2 σε δείγμα ρινικού επιχρίσματος, όπως αυτό που χρησιμοποιείται στα rapid test.

Η συσκευή χρησιμοποιεί μόρια DNA που παράγουν ηλεκτρικό σήμα όταν έρθουν σε επαφή με τον ιό.

Σουηδός καθηγητής: «Οι δοκιμές PCR είναι σε μεγάλο βαθμό ανούσιες»

Η ερευνητική ομάδα υποστηρίζει ότι το σύστημά της προσφέρει ταχύτητα, ευχρηστία, υψηλή ευαισθησία και φορητότητα.

Η δοκιμή του αισθητήρα πραγματοποιήθηκε σε δείγματα 33 ασθενών του κοροναϊού και 55 ατόμων χωρίς Covid-19, ορισμένοι από τους οποίους είχαν γρίπη. Όλοι υποβλήθηκαν και σε τεστ PCR.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα ταίριαζαν «τέλεια» με τα αποτελέσματα του PCR: Ο αισθητήρας διέγνωσε και τα 33 κρούσματα χωρίς να δώσει ψευδώς θετικό αποτέλεσμα στους υπόλοιπους εθελοντές.

Ο ίδιος αισθητήρας, λένε οι δημιουργοί του, μπορεί να προσφέρει «εξαιρετικά ακριβή» διάγνωση και για άλλες ιογενείς ασθένειες, χωρίς να χρειάζεται να υποβληθούν τα δείγματα σε ειδική επεξεργασία.

Η Κίνα είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς διαγνωστικών κιτ για τον κοροναϊό. Τον Δεκέμβριο οι εξαγωγές έφτασαν τα 1,6 δισ. δολάρια, ποσό αυξημένο κατά 144% σε σχέση με τον Νοέμβριο.

Tags
Back to top button