Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός -Γεραπετρίτης: Μέσα στο μήνα οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου στην Ελλάδα

Τον Δεκέμβριο θα φτάσουν στην Ελλάδα οι πρώτες παρτίδες από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, όπως ανέφερε ο Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στο MEGA.

Ο Υπουργός επικρατείας τόνισε πως ο εμβολιασμός θα είναι οικειοθελής, ωστόσο θα υπάρξει εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών ώστε να κάνουν όλοι το εμβόλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Θα γίνει εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού για ανάγκη εμβολιασμού. Πρέπει να κατανοήσει ο πληθυσμός ότι δεν είναι ζήτημα ατομικής υγείας το εμβόλιο, αλλά συλλογικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Όλα τα εμβόλια που είναι στο στάδιο προέγκρισης, και της Pfizer, και της Moderna και της AstraZeneca έχουν υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας και δεν εμφανίζουν παρενέργειες, επομένως εν υπάρχει κανένας κίνδυνος” τόνισε.


“Μια κρίσιμη μάζα εμβολίων για όσους πρέπει να εμβολιαστούν θα ξεκινήσουν εντός του Ιανουαρίου“, υπογραμμίζοντας πως προτεραιότητα θα έχει το υγειονομικό προσωπικό και οι ευπαθείς ομάδες. 

Ο κ. Γεραπετρίτης όμως ανέφερε και πως υπάρχουν δυσκολίες στο θέμα της οργάνωσης του τρόπου μεταφοράς του εμβολίου αλλά και στα σημεία παράδοσης.

Πάντως, το υπουργικό συμβούλιο θα εμβολιαστεί από την αρχή, και για να δώσει το παράδειγμα. Επίσης, όποιος εμβολιάζεται θα παίρνει βεβαίωση, για να μην υπάρχουν διπλοεμβολιασμοί και για να μπορεί κάποιος να ταξιδεύει ελεύθερα χωρίς τεστ.

Σχετικά με το lockdown ανέφερε ότι ακόμα δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για άρση των μέτρων, και πως όσα μαγαζιά ανοίξουν για τα Χριστούγεννα, θα το κάνουν με πολύ αυστηρά μέτρα.

 

Tags
Back to top button