Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός-Έρευνα: Γιατί είναι αναγκαία η τρίτη δόση του εμβολίου

επίδραση των εμβολίων κατά της νόσου Covid- 19 μειώνεται για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, όταν παρέλθουν τέσσερις έως έξι μήνες.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύει η ισραηλινή εφημερίδα «JerusalemPost», φαίνεται ότι η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο σε ότι αφορά τη μείωση της επίδρασης των εμβολίων της Pfizer με την πάροδο του χρόνου.

Τα άτομα που έκαναν δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, είχαν 51% περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν από τον κορωνοιό τον Ιούλιο σε σχέση με όσους εμβολιάστηκαν τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, όπως έδειξε ισραηλινή μελέτη που δημοσιεύτηκε στη επιθεώρηση «Nature Communications».

Η ομάδα ερευνητών από το Ινστιτούτο KI συνεργάστηκε με γιατρούς από το κέντρο «KSM Research and Innovation» και χρησιμοποίησε δεδομένα για τη διεξαγωγή μιας αναδρομικής μελέτης που συγκρίνει τα ποσοστά συχνότητας εμφάνισης λοιμώξεων και νοσηλειών που σχετίζονται με τη COVID.

Οι επιστήμονες συνέκριναν τα στοιχεία ατόμων που εμβολιάστηκαν στην αρχή του εμβολιαστικού προγράμματος (Ιανουάριο και Φεβρουάριο) και αυτών που εμβολιάστηκαν μεταγενέστερα (Μάρτιος και Απρίλιος). Η μελέτη έλαβε υπόψη πάνω από 1,3 εκατομμύρια αρχεία.

Η έρευνα έδειξε ότι, ο κίνδυνος μόλυνσης ήταν σημαντικά υψηλότερος για όσους εμβολιάστηκαν την πρώτη περίοδο (Ιανουάριος- Φεβρουάριος) διατρέχοντας υψηλότερο κίνδυνο νοσηλείας. Τα αποτελέσματα της έρευνας, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, συνάδουν με άλλες μελέτες που δείχνουν μείωση των επιπέδων αντισωμάτων μετά από τέσσερις έως έξι μήνες.

Εμβόλια - Έρευνα: Γρίπη και COVID-19 - Τι δείχνει μελέτη για την ταυτόχρονη χορήγησή τους

Επιπλέον, «η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώνεται εξίσου για όλους», τονίζει ο καθηγητής Μπαράκ Μιζράχι, ερευνητής υγείας του Ινστιτούτου KI που ηγήθηκε της μελέτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Ισραήλ ακολουθεί την δική του πολιτική σε ότι αφορά την χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά της Covid σε όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών, σε αντίθεση με άλλες χώρες, οι περισσότερες από τις οποίες το προτείνουν για άτομα άνω των 18 ετών.

Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει τη χορήγησή της σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα: σε όσους , δηλαδή, διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό ή να εκδηλώσουν σοβαρή ασθένεια. Μέχρι στιγμής, πάνω από τέσσερα εκατομμύρια Ισραηλινοί έχουν ήδη κάνει την τρίτη αναμνηστική δόση.

Για τον επικεφαλής της έρευνας, τα άτομα που εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από κορονοϊό τον Ιούλιο απ΄ότι τα άτομα που εμβολιάστηκαν τον Φεβρουάριο.

 

Tags
Back to top button