Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοντά στο 1,5 δισεκατομμύριο θα φτάσουν οι Κινέζοι το 2030

Σύμφωνα με το σχέδιο, που φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ, η χώρα θα εισέλθει σε μια σημαντική μεταβατική περίοδο μεταξύ του 2021 και του 2030 σε ό,τι αφορά την πληθυσμιακή της ανάπτυξη καθώς αναμένεται μείωση του αριθμού των ατόμων σε ηλικία εργασίας, αύξηση του αριθμού των ατόμων τρίτης ηλικίας και διαφοροποιημένα μοντέλα οικογένειας.

Η χώρα θα εμμείνει στην πολιτική οικογενειακού προγραμματισμού και θα εφαρμόσει πλήρως την πολιτική των δύο παιδιών προκειμένου να προωθήσει την ισορροπημένη ανάπτυξη του πληθυσμού, σύμφωνα με το σχέδιο.

Η κυβέρνηση θα βελτιώσει το μηχανισμό προσαρμογής της πολιτικής για τη γέννηση παιδιών και θα βελτιώσει τις δομές στήριξης της οικογένειας προκειμένου να επιτευχθεί ένα κατάλληλο ποσοστό γεννήσεων, ανέφερε το σχέδιο.

Θα ληφθούν επίσης μέτρα για την προώθηση της αστικοποίησης, τη βελτίωση πολιτικών για τη μετακίνηση του πληθυσμού, την αντιμετώπιση της γήρανσης του πληθυσμού, την προώθηση και ανάπτυξη του ρόλου των γυναικών και τη βελτίωση της προστασίας των ανηλίκων και των αναπήρων.

Το 2015, ο πληθυσμός της Κίνας ήταν 1,375 δισεκατομμύρια. Το 2016, η χώρα επέτρεψε σε όλα τα παντρεμένα ζευγάρια να αποκτήσουν και δεύτερο παιδί. Το 2013 είχε επιτρέψει στα ζευγάρια να αποκτούν και δεύτερο παιδί μόνο στην περίπτωση που ένας από τους δύο γονείς ήταν μοναχοπαίδι.

Tags
Back to top button