Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κομισιόν: Η Πολωνία της ζητά να προβεί σε καθολικές κυρώσεις σε αγροτοδιατροφικά προϊόντα Ρωσίας και Λευκορωσίας

Ο Ντόναλντ Τουσκ, πρωθυπουργός της Πολωνίας, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα πως η Πολωνία πρόκειται να αιτηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την επιβολή «καθολικών κυρώσεων» στα ρωσικά και λευκορωσικά αγροτοδιατροφικά προϊόντα, ενώ η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει αναστατωθεί από τις διαμαρτυρίες των ευρωπαίων αγροτών.

«Θα προτιμούσα το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ενωσης να αποφασίσει κυρώσεις κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας σε ό,τι αφορά τα αγροτοδιατροφικά προϊόντα», δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ στους δημοσιογράφους στο Βίλνιους προσθέτοντας ότι μία κοινή απόφαση θα ήταν «αποτελεσματικότερη» σε σχέση με τις μεμονωμένες αποφάσεις των κρατών μελών..

Η Λετονία έχει ήδη απαγορεύσει από τις αρχές του μήνα την εισαγωγή προϊόντων διατροφής που προέρχονται από την Ρωσία και την Λευκορωσία και μέσω τρίτων χωρών.

Ο Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι θα ζητήσει από το πολωνικό κοινοβούλιο απόφαση που θα ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιβάλει καθολικές κυρώσεις στα ρωσικά και λευκορωσικά προϊόντα του αγροτοδιατροφικού τομέα που δεν αποτελούν αντικείμενο των ευρωπαϊκών εμπάργκο.

«Τέτοια μέτρα θα έκαναν πιο ρεαλιστικές τις κυρώσεις και θα προστάτευαν αποτελεσματικότερα τις ευρωπαϊκές, λιθουανικές και πολωνικές αγορές, αλλά και θα απελευθέρωναν τελείως τις δυνατότητες εξαγωγής ουκρανικών αγροτοδιατροφικών προϊόντων προς τρίτες χώρες», είπε.

Εδώ και εβδομάδες, οι ευρωπαίοι αγρότες διαδηλώνουν κατά του ευρωπαϊκού πράσινου συμφώνου και των εισαγωγών ουκρανικών αγροτικών προϊόντων.

Στην Πολωνία, οι αγρότες έχουν αποκλείσει τους κύριους οδικούς άξονες της χώρας και τα συνοριακά περάσματα με την Ουκρανία.

Tags
Back to top button