Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κολωνία: Εκκενώθηκαν τρία νοσοκομεία μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον ΒΠΠ


Πρόκειται για αμερικανική βόμβα βάρους 500 κιλών, η οποία εντοπίστηκε με τους πυροκροτητές της.

Αμέσως δημιουργήθηκε ζώνη εκκένωσης 500 μέτρων γύρω από την περιοχή όπου βρίσκεται η βόμβα. Είναι πιθανόν άλλες οκτώ βόμβες που δεν έχουν εκραγεί να βρίσκονται στην περιοχή, αναφέρει ο Guardian, αλλά αυτό μπορεί να διαπιστωθεί μόνο με περισσότερες ανασκαφές.
 

Στην επιχείρηση εκκένωσης συμμετείχαν περίπου 1.300 δημοτικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί, πυροσβέστες, προσωπικό των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και εκατοντάδες εθελοντές, οι οποίοι χτυπούσαν πόρτες για να εξασφαλίσουν ότι οι κάτοικοι θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ήταν ίσως η μεγαλύτερη και πιο εκτεταμένη επιχείρηση αυτού του είδους από το 1945.

Δύο νοσοκομεία εκκενώθηκαν την Πέμπτη, ενώ ένα τρίτο εκκενώθηκε το πρωί της Παρασκευής, μαζί με περίπου 10.000 κατοίκους στους οποίους δόθηκε εντολή να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματά τους, σύμφωνα με εκπρόσωπο της πόλης.

Οι ασθενείς διανεμήθηκαν σε άλλα νοσοκομεία της πόλης ή μεταφέρθηκαν σε ένα προσωρινά κατασκευασμένο καταφύγιο, ενώ οι κάτοικοι βρήκαν καταφύγιο σε σχολικά κτίρια ακριβώς έξω από την περιοχή εκκένωσης που έκλεισαν για σήμερα.

Η Κολωνία ήταν μία από τις πιο βομβαρδισμένες πόλεις της Ευρώπης κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι εκκενώσεις λόγω βομβών είναι συχνές ακόμη και σήμερα, 80 χρόνια από τη λήξη του πολέμου.
 

Tags
Back to top button