Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κολομβία: Οι COP δεν μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα της κλιματικής κρίσης

Οι διασκέψεις του ΟΗΕ "δεν μπορούν" να επιλύσουν το πρόβλημα της κλιματικής κρίσης, για το οποίο θα χρειάζονταν "βαθιές αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία", εκτίμησε ο πρόεδρος της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο, η χώρα του οποίου φιλοξενεί στην πόλη Κάλι την COP16 για τη βιοποικιλότητα.

"Οι κυβερνήσεις που συναντιούνται πάλι και πάλι, θα συναντηθούν και εδώ, μολονότι έχουν ήδη συναντηθεί 16 φορές για να συζητήσουν για τη βιοποικιλότητα", σχολίασε ο Πέτρο κατά τα εγκαίνια της "πράσινης ζώνης", ενός χώρου εκθέσεων και εκδηλώσεων στο κέντρο του Κάλι, στο περιθώριο της συνόδου. "Συναντιούνται επίσης και σε άλλες διασκέψεις για το κλίμα, για 30ή χρονιά πλέον (…) Οι COP δεν μπορούν" να επιλύσουν την κλιματική κρίση, συμπέρανε.

"Το πρόβλημα είναι ότι συνεχίζουμε να μιλάμε", υποστήριξε ο Κολομβιανός πρόεδρος, λέγοντας ότι αισθάνεται "πικρία" φεύγοντας από κάθε σύνοδο "χωρίς να έχει συμφωνηθεί κάτι το συγκεκριμένο". Επέκρινε επίσης τις "διακηρύξεις που δεν εφαρμόζονται λόγω των ισχυρότερων χωρών" ενώ ο κόσμος σύντομα θα βρίσκεται "σε κατάσταση κλινικού θανάτου".

"Η κλιματική κρίση δεν είναι μόνο ένα επιστημονικό πρόβλημα, δεν αφορά το αν θα φυτευτούν δέντρα εδώ κι εκεί, απαιτεί βαθιές λύσεις για την παγκόσμια οικονομία, όπως να σταματήσει η χρήση πετρελαίου, άνθρακα και αερίου, να κάνουμε αγροτική μεταρρύθμιση και να οικοδομήσουμε δικαιοσύνη (…) κοινωνική δικαιοσύνη που θα μας βοηθήσει περισσότερο να ξεπεράσουμε την κλιματική κρίση", συνέχισε.

Στην ίδια τελετή εγκαινίων, η υπουργός Περιβάλλοντος της Κολομβίας Σουζάνα Μοχάμαντ, η πρόεδρος της COP16 του Κάλι, υπογράμμισε ότι "για να γίνει ειρήνη με τη φύση απαιτείται η κινητοποίηση των λαών". Η πράσινη ζώνη, που θα είναι ανοιχτή για το κοινό, είναι "μια πολιτική αγορά (…) που ανήκει σε όλους", πρόσθεσε.

Η 16η διάσκεψη της Σύμβασης του ΟΗΕ για τη Βιοποικιλότητα ξεκίνησε επισήμως την Δευτέρα, παρουσία χιλιάδων αντιπροσώπων από όλον τον κόσμο και φιλοδοξεί να αποδεσμευτούν τα αναγκαία οικονομικά μέσα για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί, ώστε να σταματήσει μέχρι το 2030 η καταστροφή της φύσης από την ανθρωπότητα.

Tags
Back to top button