Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κολομβία: Κατηγορίες για υπεξαίρεση στην κυβέρνηση από την παράταξη της της πρώην προέδρου Κρ. Κίρτσνερ

Το μέτωπο της Ενότητας Πολιτών, του οποίου ηγείται η πρώην πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες Κίρτσνερ, κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση του Μαουρίσιο Μάκρι ότι "υπεξαίρεσε" την ψήφο των πολιτών στην επαρχία του Μπουένος Άιρες μέσω της "σκόπιμης" καθυστέρησης στην καταμέτρηση των ψήφων στον χθεσινό προκριματικό γύρο των εκλογών, που θα κρίνει ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι βουλευτές για τις εκλογές της 22ας Οκτωβρίου.

Ο υποψήφιος με την Ενότητα Λεοπόλδο Μορώ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η κυβέρνηση, που είναι υπεύθυνη για την καταμέτρηση, "υπεξαίρεσε την ψήφο των κατοίκων του Μπουένος Άιρες" καθυστερώντας την αποστολή των τηλεγραφημάτων με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας από αρκετά εκλογικά τμήματα της επαρχίας του Μπουένος Άιρες.

Ο ίδιος τόνισε πως η κυβέρνηση έσπευσε να γιορτάσει τον θρίαμβο του εκλεκτού της ψηφοδελτίου στο Μπουένος Άιρες, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Παιδείας Εστέβαν Μπούλριτς, ενώ τα στοιχεία της προσωρινής καταμέτρησης έδιναν νίκη, με μικρή διαφορά, στο ψηφοδέλτιο της Φερνάντες -Κίρτσνερ.

Στη συνέχεια, η καταμέτρηση συνεχίσθηκε και η διαφορά μειωνόταν όλο και περισσότερο, μέχρις ότου η διαδικασία καθυστέρησε σημαντικά. Ο Μορώ δήλωσε πως η κυβέρνηση Μάκρι απέσυρε ικανό αριθμό προσωπικού από τα εκλογικά τμήματα, με αποτέλεσμα να επιβραδυνθεί ο ρυθμός καταμέτρησης στην επαρχία, που είναι η πολυπληθέστερη στη χώρα.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, που αφορούν το 91,33% των εκλογικών τμημάτων, το φιλοκυβερνητικό μέτωποτ 'Να Αλλάξουμε' (Cambiemos) συγκεντρώνει το 34,25% στην ψηφοφορία για τους Γερουσιαστές, ενώ η Ενότητα Πολιτών συγκεντρώνει το 34,03%.

Από το αρχηγείο της Ενότητας Πολιτών, ο Μορώ δήλωσε πως πρόκειται για "σκόπιμη" ενέργεια από την πλευρά της κυβέρνησης: "καλούμε τον υπουργό Εσωτερικών Ροχέλιο Φριχέριο να αφήσει ελεύθερο, μία και δια παντός, την ψήφο των πολιτών του Μπουένος Άιρες, ώστε να μπορέσουμε να μάθουμε την αλήθεια. Οποιαδήποτε άλλη πράξη θα αποτελεί μία λαθροθηρική ανευθυνότητα που δεν στέκεται στο ύψος του λαού που σήμερα (χθες) αποφάσισε στις κάλπες", τόνισε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button